צהוב עולה: פסטה ברוטב לימון מטריף שמכינים ברבע שעה

פסטה ברוטב לימון של רותם ליברזון. | צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן; כלים: עדי ניסני
פסטה ברוטב לימון של רותם ליברזון. | צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן; כלים: עדי ניסני

פטוצ'יני בשמן זית עם חמאה והמון לימון, או במילים אחרות: אחת הפסטות הכי טעימות שיצא לכן לאכול. מתכון למנה קלילה ומשביעה שלוקח בדיוק רבע שעה להכין

88 שיתופים | 132 צפיות

5-4 מנות | 15 דקות | קל | כשר | צמחוני

החומרים

1 חבילת פסטה פטוצ'יני
לרוטב
6 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס אדום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
מיץ לימון מ־2 לימונים
1 כף גרידת לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
20 גרם חמאה (לא חובה)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.

2. מטגנים שמן זית, שום וצ'ילי במחבת רחבה מעל להבה נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים למחבת את מי בישול הפסטה ששמרנו, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, חמאה, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מבשלים 3 דקות על אש גבוהה.

3. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מפזרים פרמזן בנדיבות ומגישים.

למתכוני פסטות מעולים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"