פסטה בראגו טלה ויין אדום
לכל משפחה חובבת אוכל איטלקי יש את הראגו שלה. במשפחת שמואלי מכינים אותו מתערובת טלה ובקר ומוסיפים יין בנדיבות
החומרים
אופן ההכנה
1
מכינים את הראגו:
מחממים סיר רחב ונמוך עם מעט שמן ומאדים בצל וגזר 3 דקות לריכוך ראשוני. מוסיפים בשר ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ עד שצבעו של הבשר משתנה (חשוב לערבב כדי שיתפורר).
2
מוסיפים שום ורסק עגבניות וממשיכים לערבב על להבה גבוהה עד שהרסק מתחיל להיחרך (זהירות — לא לשרוף!).
3
יוצקים יין ומגרדים את המשקעים שהצטברו בתחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין. מוסיפים 2 כוסות מים ותימין ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מכוסה חלקית במשך שעה וחצי על להבה נמוכה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
4
בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים.
5
להגשה: מחלקים את הפסטה והרוטב לקערות הגשה ומערבבים.
המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן