פסטה בראגו טלה ויין אדום

פסטה בראגו טלה ויין אדום של זהר ורן שמואלי | צילום: shutterstock
פסטה בראגו טלה ויין אדום של זהר ורן שמואלי | צילום: shutterstock

לכל משפחה חובבת אוכל איטלקי יש את הראגו שלה. במשפחת שמואלי מכינים אותו מתערובת טלה ובקר ומוסיפים יין בנדיבות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

אופן ההכנה

1

מכינים את הראגו:

מחממים סיר רחב ונמוך עם מעט שמן ומאדים בצל וגזר 3 דקות לריכוך ראשוני. מוסיפים בשר ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ עד שצבעו של הבשר משתנה (חשוב לערבב כדי שיתפורר).

2

מוסיפים שום ורסק עגבניות וממשיכים לערבב על להבה גבוהה עד שהרסק מתחיל להיחרך (זהירות — לא לשרוף!).

3

יוצקים יין ומגרדים את המשקעים שהצטברו בתחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין. מוסיפים 2 כוסות מים ותימין ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מכוסה חלקית במשך שעה וחצי על להבה נמוכה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

4

בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים.

5

להגשה: מחלקים את הפסטה והרוטב לקערות הגשה ומערבבים.

 

 

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן