פנקייק מקמח מלא עם חלבה וסילאן
עם טרנד הבריאות שפושה במחלקות הירוקות ברשתות השיווק ברחבי הארץ, קינוח ובריאות הן לא דבר והיפוכו. קבלו מתכון מתוק מתוק ובריא בריא לפנקייק מקמח מלא עם חלבה וסילאן שתוכלו להתפנק עליו ללא רגשות אשם
החומרים ל־6־8 פנקייקים גדולים:
250 גר' קמח מלא אורגני Green
1/2 חב' אבקת אפייה
1/2 חב' (50 גר') אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כוס יוגורט
2 ביצי חופש Green טרופות קלות
¼1 כוסות חלב
50 גר' חמאה מומסת
שמן קנולה לטיגון
100 גר' חלבה אורגנית Green מפוררת ביד
סילאן אורגני Green לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את היוגורט, הביצים, החלב והחמאה המומסת. טורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ונטולת גושים.
מחממים במחבת מעט שמן קנולה, מקפידים שהמחבת תהיה חמה (להבה בינונית־חזקה).
יוצקים כפות גדושות של בלילה לקבלת פנקייקים, בהתאם לגודל המחבת.
מזהיבים את הפנקייקים כ־4 דקות. כשעל פני הבלילה מופיעות בועות והשוליים מתייצבים, הופכים את הפנקייק ומטגנים מהצד השני.
מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה, בוזקים מעל חלבה מפוררת וסילאן לפי הטעם.