פנקוטה למון גראס: טעים למות ולא כזה מסובך

פנקוטה למון גראס | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר
פנקוטה למון גראס | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר

החלטנו לפנק אתכם בקינוח כיפי ושווה במיוחד של פנקוטה מתקתקה ומרעננת בטעמי למון גראס, וניל ומי ורדים, מבית היוצר של ק-פה האנוי

88 שיתופים | 132 צפיות

בנקודה שבה המזרח הרחוק פוגש את צרפת, פותחת השפית הצעירה נופר זוהר את ק־פה האנוי, מסעדה וייטנאמית. את הטעמים הסוערים של וייטנאם והשיק הצרפתי היא מגישה לנו בחמישה מתכונים של ארוחה קיצית וקלילה.

כך תרכיבו את שאר הארוחה:
סלט פרחי בננה
גיוזה פרגית הר גאו

קציצות אורז בקארי עם סלט עלים פריכים בסירות אייסברג
סלט קר של אטריות אורז ופרוסות סינטה צרובה

 

החומרים ל-4-6 מנות  |   קל  |   חלבי

1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 מקלות למון גראס
140 מ״ל חלב
90 גרם אבקת קורנפלור
500 מ״ל שמנת מתוקה
250 מ״ל חלב
250 מ״ל מים מינרליים
3 כפות מי ורדים
2 כפות תמצית וניל איכותית עם גרגרים.

לעיטור והגשה:
פרוסות של אננס טרי
חתיכות למון גראס קצוץ
ליצ׳י תאילנדי
סירופ מי ורדים למלבי (לקנות במרכולים)

אופן ההכנה

להכנת מי הסוכר:

1. מרתיחים את הסוכר, המים ומקלות הלמון גראס עד להמסה מלאה של הסוכר.

2. מוציאים את המקלות ומצננים.

3. בקערה קטנה מערבבים היטב באמצעות מטרפה 140 מ״ל חלב ואת אבקת הקורנפלור, עד להמסת האבקה.

4. מניחים בסיר את שאר חומרי הפנקוטה, ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה עדינה.

5. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב עד שהמסה מוציאה שלוש בועות המסמלות את סף הרתיחה המחודשת.

6. מסירים מהאש ומוזגים במהירות לכלי הגשה אישיים.

7. מניחים להצטנן מעט, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר עד להגשה.

להגשה

1. מעטרים בפירות טריים ובמי ורדים למלבי.