פיתה תוצרת בית: לא תאמינו כמה זה קל להכנה

פיתה היא הפחמימה הכי ישראלית והכי מנחמת שיש. פיתה תוצרת בית משתלבת טוב בכל ארוחה, וזה ממש פשוט וקל להכין אותה בעצמכן
8 פיתות | 45 דקות + שעה התפחה | קל | כשר | טבעוני
החומרים
500 גרם (½3 כוסות + 1 כף) קמח פיצה
300 מ”ל (¼1 כוסות) מים קרים (בקיץ מי קרח, בחורף מים קרירים)
15 גרם (1 כף שטוחה) מלח
4 גרם (1/2 כף שטוחה) שמרים יבשים
10 גרם (2 כפיות) שמן זית
אופן ההכנה
1. לשים קמח, מים ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה־בינונית לתערובת אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר, מסירים עודפי קמח ובצק מדפנות הקערה ולשים 10 דקות במהירות בינונית. מוסיפים שמרים ולשים דקה. מוסיפים שמן זית ולשים 3־4 דקות לבצק דביק, שנראה כמו ראש דלעת במבט מלמעלה, כלומר תלמים יוצאים מהמרכז שלו לכיוון השוליים. אם הבצק לא נראה כך, לשים עוד דקה־שתיים, אך לא יותר.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מפזרים מעט קמח על פניו, מכסים בניילון רפוי או במגבת ומשאירים למנוחה של חצי שעה ביום חם או 45־60 דקות ביום קר.
3. מחממים תנור לחום מקסימלי ומלהיטים בתוכו אבן שמוט או מחבת ברזל כבדה.
4. מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם האחד. מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך להוצאת כל האוויר, מכניסים ישר לתנור, סוגרים את הדלת ואופים 3־4 דקות להשחמה ויצירת כיס.