פירות קיץ מתובלים

קינוח קיצי חם וטעים המורכב מפירות העונה בתיבול מיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 2 אפרסקים
  • 2 נקטרינות
  • 3 שזיפים –חצויים ומגולענים. אם בא לכם עוד, אז אפשר

לסירופ:

  •  1 כוס מים
  •  1 כוס יין לבן
  •  3/4 כוס סוכר
  • 4 כוכבי אניס
  •  2 לימון פרסי
  •  2 כפות זרעי כוסברה שלמים
  •  קצת נענע טרייה

 

אופו ההכנה:

1. מחממים בסיר את חומרי הסירופ על להבה בינונית כ־20 דקות עד שהנוזלים הצטמצמו מעט.

2. מסדרים את הפירות החצויים בתבנית עם שוליים גבוהים. יוצקים מסביב את הסירופ עם התבלינים.

3. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום בינוני (160 מעלות) ל־30 דקות. מסירים את הכיסוי, מעלים לחום גבוה עליון וצולים עד שהפירות מקבלים כוויות (תלוי בתנור שלכם, אבל בערך 10 דקות).

4. מוציאים ומגישים עם גלידת וניל או עם שמנת חמוצה.