פירה בשלושה צבעים

שלושה צבעים ישמחו כל צלחת |  צילום: shutterstock
שלושה צבעים ישמחו כל צלחת | צילום: shutterstock

פירה צבעוני המתחזה לגלידה ומעורר את התאבון. גם הילדים לא יוכלו להגיד לו לא

88 שיתופים | 132 צפיות

פירה הוא מאכל מנצח, שלרוב גם הילדים הכי סרבנים יזרמו איתו, וגם ההורים ישמחו תמיד לקבל עוד מנה. כשאנחנו עושים פירה בשלושה צבעים הילדים יכולים ללמוד שאוכל יכול להגיע בשלל צבעים (ושכתמים של סלק אינם נמחקים).
הילדים יכולים להיות מעורבים בעשייה: למדוד זמנים, לקלף, למעוך, לערבב ולצבוע. בתאבון!

חומרים 

10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים חתוכים לחצאים או לרבעים
2 סלקים בינוניים, שטופים
מעט שמן זית למשיחה + 4 כפות שמן זית4 בטטות גדולות, שטופות
1 שן שום
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
חופן עלי שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה

מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח ומבשלים במשך כ-40 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים ומועכים לפירה חלק.

2

מושחים את הסלקים בשמן הזית, מניחים בתבנית ומכסים היטב בנייר אלומיניום.

3

חוזרים על הפעולה עם הבטטות בתבנית נפרדת.

מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים את הבטטות כשעה עד שעה וחצי עד שהן רכות מאוד, ואופים את הסלקים כשעתיים עד שהם רכים. קולפים את הבטטות והסלקים בעודם חמימים

5

מועכים את הבטטות לפירה חלק.

6

מרסקים את הסלקים במעבד מזון עם 2 כפות משמן הזית ושן השום עד קבלת מחית חלקה.

7

מוסיפים למחית הבטטה 3 כפות גדולות מפירה תפוחי האדמה ומערבבים. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.

8

מחלקים את שאר כמות הפירה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את מחית הסלק, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל, ולשנייה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מערבבים היטב ומתבלים ב-2 כפות שמן הזית, במלח ובפלפל.

 

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן