פיצה מבצק עלים

פיצה מבצק עלים | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
פיצה מבצק עלים | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

מתכון לפיצה מהירה מבצק עלים, שיכולה לסדר לכם ארוחה נחמדה ברגע. את בצק העלים ניתן להחליף גם בפיתה, מלאווח קפוא או בסיס פיצה קפוא

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לפיצה אחת בתבנית מלבנית של טוסטר אובן:

1/2 חבילה בצק עלים קנוי, מופשר במקרר לשעתיים לפחות
מעט שמן זית
1/2 קישוא
1/4 חציל
מלח, פלפל שחור
1 עגבנייה, פרוסה
1/2 בצל, פרוס
כמה זיתים שחורים
מעט גבינה בולגרית (או גבינה צהובה), מפוררת

אופן ההכנה:

1. מרפדים את התבנית בבצק העלים המרודד. אופים את הבצק בטוסטר אובן שחומם מראש ל-200 מעלות כ-7 דקות או עד שהבצק מתחיל לתפוח ולהזהיב קלות. מוציאים מיד מהטוסטר ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.

2. מזהיבים במחבת עם שמן הזית את החציל והקישוא ובוזקים עליהם מלח ופלפל.

3 מסדרים את הקישוא, החציל, העגבנייה, הבצל והזיתים על הבצק האפוי למחצה
ובוזקים את הגבינה מעל. אופים את הפיצה בטוסטר אובן 15-10 דקות או עד שהבצק זהוב והגבינה מותכת.

משדרגים: אפשר לפזר מעט אורגנו או רוזמרין על הפיצה.