פילטים של עוף ברוטב תפוזים
מתכון טעים במיוחד וקל להכנה לפילטים של עוף ברוטב תפוזים על מצע ירוק, שמתאים לארוחת צהריים
מצרכים:
החומרים ל-8 מנות:
16 פילטים של עוף
4 כפות שמן זית
למשרה:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק
1/2 שן שום
1 כף סוכר חום
1/2 כפית כוסברה טחונה
לרוטב תפוזים:
1/2 כוס תרכיז תפוזים קפוא, מופשר
1/4 כוס מים
6 כפות רוטב טריאקי
מלח, פלפל שחור
למצע ירוק:
1/2 ק"ג (כחבילה) אספרגוס
150 גרם אפונת שלג
8 ענפי מיני-ברוקולי
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את חומרי המשרה ומשרים את הפילטים במשך 3 שעות.
2. מחממים במחבת את שמן הזית וצורבים את הפילטים 2 דקות בכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
3. מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים אותו בסיר קטן.
4. מסירים כ-1/3 מאורך האספרגוסים. אם הם עבים מקלפים מעט את הגבעולים בקולפן. מסירים את העוקצים מאפונת השלג.
5. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר וחולטים את האספרגוסים במשך 3 דקות. מוציאים ומעבירים מיד למים קרים. חולטים כך גם את האפונה והמיני-ברוקולי.
להגשה: מסדרים את הירקות הירוקים בצלחת הגשה, מניחים את הפילטים ויוצקים מעל את הרוטב החם. אפשר לקשט בפרוסות תפוז או תפוז סיני.