פילטים של עוף ברוטב תפוזים

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון טעים במיוחד וקל להכנה לפילטים של עוף ברוטב תפוזים על מצע ירוק, שמתאים לארוחת צהריים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-8 מנות:

16 פילטים של עוף
4 כפות שמן זית

למשרה:

1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק
1/2 שן שום
1 כף סוכר חום
1/2 כפית כוסברה טחונה

לרוטב תפוזים:

1/2 כוס תרכיז תפוזים קפוא, מופשר
1/4 כוס מים
6 כפות רוטב טריאקי
מלח, פלפל שחור

למצע ירוק:

1/2 ק"ג (כחבילה) אספרגוס
150 גרם אפונת שלג
8 ענפי מיני-ברוקולי

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי המשרה ומשרים את הפילטים במשך 3 שעות.

2. מחממים במחבת את שמן הזית וצורבים את הפילטים 2 דקות בכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

3. מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים אותו בסיר קטן.

4. מסירים כ-1/3 מאורך האספרגוסים. אם הם עבים מקלפים מעט את הגבעולים בקולפן. מסירים את העוקצים מאפונת השלג.

5. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר וחולטים את האספרגוסים במשך 3 דקות. מוציאים ומעבירים מיד למים קרים. חולטים כך גם את האפונה והמיני-ברוקולי.

להגשה: מסדרים את הירקות הירוקים בצלחת הגשה, מניחים את הפילטים ויוצקים מעל את הרוטב החם. אפשר לקשט בפרוסות תפוז או תפוז סיני.