פילה פורל על מצע עלי גפן

פילה פורל על מצע עלי גפן ממולאים בגבינות של שף סהר הראל | צילום: יח"צ
פילה פורל על מצע עלי גפן ממולאים בגבינות של שף סהר הראל | צילום: יח"צ

שף סהר רפאל ממסעדת כרמים משדרג את מנת עלי הגפן המסורתית, מוסיף לה דג, גבינות ושמנת ומפתיע את האורחים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

חומרים ל-4 מנות  |  בינוני |   חלבי

4 יחידות פילה פורל
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור
16 עלי גפן טריים
1 גליל (200 גר') גבינת עזים מפוררת
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
100 גר' פתיתי מוצרלה
2 שיני שום כתושות
ענף תימין

לרוטב
100 גר' חמאה
קמצוץ זעפרן
ענף רוזמרין
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
מיץ מ־1/2 לימון

פילה פורל על מצע עלי גפן ממולאים בגבינות של שף סהר רפאל | צילום: יח"צ
פילה פורל על מצע עלי גפן ממולאים בגבינות של שף סהר רפאל | צילום: יח"צ

אופן ההכנה

1. מושחים את הדגים בשמן הזית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. חולטים את עלי הגפן במים חמים במשך 2 דקות ומעבירים למי קרח.

3. מערבבים את הגבינות בקערה. מוסיפים שן שום כתושה, מתבלים במלח, פלפל ותימין.

4. מניחים את עלי הגפן על משטח ישר. במרכז כל עלה מניחים כפית מתערובת הגבינות, מקפלים פנימה את הדפנות ומגלגלים.

5. צולים את הדגים במשך 5 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. מניחים לצד הדגים את עלי הגפן הממולאים וצולים בתנור עוד 5 דקות.

הרוטב
1. ממסים את החמאה במחבת ומטגנים שן שום כתושה, זעפרן, רוזמרין ושמנת מתוקה  מתבלים במלח ופלפל, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון.

הרכבת המנה
1. מסדרים 4 עלי גפן ממולאים בצלחת הגשה, מניחים עליהם את הדג ומוזגים מהרוטב.