מנה מנצחת: מתכון פילה סלמון בקראסט שקדים של בני הדייג

פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג | צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג | צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

סלמון בתנור הוא אחת המנות האהובות על הישראלים. תוספת השקדים מוסיפה לנימוחות של הסלמון פריכות מענגת. בקיצור, מתכון של לגזור ולשמור לפסח, ובינתיים לתרגל בסופ"ש

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות | 15 דקות | קל מאוד | כשר | דגים

משרים את נתחי הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות

החומרים

2 נתחי פילה סלמון עם העור (כ-250 גר' כל אחד)
5 כפות שמן זית
1/3 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית דבש
1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1/3 כוס שקדים מולבנים
קורט מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את שמן הזית, הג'ינג'ר, הדבש, החרדל, מלח ופלפל. משרים את נתחי פילה הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות.

2. בקערה נפרדת מפזרים את השקדים המולבנים ולאחר ההשריה מצפים את הסלמון בחלק ללא העור בשקדים.

3. מעבירים את הסלמון לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-13 דקות. מאחר שסלומון מתייבש מהר, כדאי להניח בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים במהלך הבישול.

רוצה מתכונים נוספים עם סלמון? היכנסי לאתר "השולחן"