פחזניות נוגט במילוי וניל ואגוזי לוז

פחזניות נוגט במילוי גלידת וניל ואגוזי לוז ורוטב קרמל מלוח | צילום: שרית גופן
פחזניות נוגט במילוי גלידת וניל ואגוזי לוז ורוטב קרמל מלוח | צילום: שרית גופן

קינוח גלידה מושחת שמעלה את השילוב המנצח של גלידת וניל מתוקה ורוטב קרמל מלוח לדרגות שלא הכרתם. את הכנת הגלידה חסכנו לכם הפעם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל18 יחידות

לפחזניות

100 גר' חמאה
5 כפות (100 גר') מחית נוגט
1 כף (15 גר') סוכר
1 כפית מלח
¼1 כוסות חלב
¼1 כוסות מים
½1 כוסות (250 גר') קמח
3 כפות (50 גר') אבקת נוגט
9 ביצים

לרוטב קרמל מלוח

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כף מים
25 גר' חמאה
1/2 כפית מלח

לגלידת וניל ואגוזי לוז

1 חבילה (500 גר') גלידת וניל איכותית
1 שקית (100 גר') שבבי אגוזי לוז מקורמלים (ברס)

אופן ההכנה

הפחזניות

1. מרתיחים בסיר את החמאה, מחית הנוגט, הסוכר, המלח, החלב והמים. משאירים ברתיחה במשך 3 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הקמח ואבקת הנוגט ומערבבים בכף עץ עד שהבצק נפרד מדופנות הסיר.
3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במשך 5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים, זו אחרי זו, עד שהבצק רך אבל לא נוזלי.
4. מזלפים מהבצק פחזניות (בעזרת צנטר), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מצננים.

רוטב הקרמל המלוח

1. מרתיחים את השמנת בסיר.
2. מבשלים את הסוכר והמים במחבת עם תחתית עבה עד קבלת קרמל זהוב.
3. מוסיפים את השמנת החמה למחבת ומערבבים בזהירות עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומסירים מהאש.

גלידת הווניל ואגוזי לוז

1. חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם שבבי האגוזים. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. 2. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים עד לשימוש.

ההרכבה

1. חותכים כל פחזנית לרוחבה ומרוקנים את תוכנה בכפית.
2. ממלאים את הפחזניות בגלידת הווניל עם אגוזי הלוז, סוגרים בחלק העליון ומזלפים מעל את רוטב הקרמל המלוח, חם או קר.

 

למתכונים נוספים של קינוחי גלידה

1. כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות
2. מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער
3. בראוניז עם גנאש נוגט, גלידת וניל ופקאן
4. ושרין: עוגת גלידה צרפתית

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מתכון אור חורי, דלידה