נוף משגע והקינוח הטוב בעולם: פורטוגל – המדריך המלא

נמל פורטו בפורטוגל | צילום: shutterstock
נמל פורטו בפורטוגל | צילום: shutterstock

הבתים הצבעוניים, יקבי הבוטיק, האקלים החמים והמחירים הלא אירופאיים בעליל הופכים את פורטוגל ליעד נחשק במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

אולי אלה שש שעות הטיסה המפרידות בינינו ואולי אלה השכנות הספרדיות שלה שעושות את כל הרעש, אבל איכשהו היא עדיין ליודעי דבר – וחבל, כי המחירים בה זולים, הנופים תאווה לעיניים, התושבים ידידותיים, הקולינריה היא חגיגה והיינות מסחררים. בקיצור, לא ברור איך עוד לא הלאמנו את פורטוגל. קבלו את המדריך השלם מצפון ועד דרום.

פורטו: ד"ש מהארי פוטר

והרי החדשות: לא צריך לטוס 14 שעות לסן פרנסיסקו, יש את פורטו! עיר הנמל השוכנת על צלע הר לגדת נהר הדורו נפתחה לקליטת תיירים רק בשש השנים האחרונות, ומזל, כי היא מטריפה ביופייה. העיר הנחשבת לשנייה בגודלה בפורטוגל נחלקת לשני חלקים – וילה נובה דה גאיה ופורטו – ביניהם מחברים שישה גשרים. בעיר ישנם אתרי מורשת יהודית רבים כי בזמן שהספרדים היו עסוקים באינקוויזיציה ובגירוש יהודים, הפורטוגלים דווקא סיפקו להם מפלט, כך שהם מקבלים בונוס על ידידותיות. נחמד לדלג בין האתרים הללו ועל הדרך להתרשם מההיסטוריה העשירה ומהאדריכלות המרהיבה של העיר. מומלץ לתבל את השוטטות בכמה מחנויות העיצוב המהממות בעיר (לדוגמה, מרקדו 48 ומרקדו לופט סטור), ולעצור לקפה (זהירות, לא מדובר בצד החזק של פורטוגל) ומאפה פשטל דה נאטה (זהירות, צד מאוד חזק של פורטוגל ועילה לעלייה במשקל). שווה גם לעבור בתחנת הרכבת סאו בנטו, הנחשבת לאחת מתחנות הרכבת היפות בעולם. אריחי הקרמיקה המצוירים המעטרים את מבואת התחנה מספרים את ההיסטוריה של המדינה ונחשבים לסימן ההיכר של פורטוגל. שימו לב לייצוג הנשי המופיע בציורים ככוח עבודה. הסיבה לכך היא שבצפון המדינה נשים פרנסו בזמן שהגברים, ובכן, כבשו את העולם.

בערב, המקום להתבליין בו הוא רחוב Galeria de Paris הסמוך לחנות הספרים המפורסמת ליבריה לילו. סביב החנות יש ברים חמודים, מסעדות משובחות וגגות שכיף לתצפת מהם על העיר ולשתות כוס של פורט. המקום הכי טעים בעיר נמצא במרחק עשר דקות מהמרכז, בעיירה הקטנה מטוזיניוש, והוא התגלמות החלום הרטוב של חובבות הדגים ופירות הים – מסעדת O Gaveto שהיא בעלת מוניטין כבר 35 שנה. אגב, לצמחוניות ולטבעוניות שבחבורה, בניגוד להרבה מדינות אחרות ברחבי העולם בפורטוגל דווקא מבינים את הקונספט. בכל מסעדה שאליה תגיעו תוכלו לציין את העדפותיכן הקולינריות, ואפילו לא יעקמו בפניכן את הפרצוף. לרוב ידאגו לכן למנות מיוחדות שגם הקרניבורים יתקעו בהן מזלג.

אל תפספסי: 
חנות הספרים ליבריה לילו האגדה מספרת שכאן ישבה ג'יי. קיי רולינג וכתבה את "הארי פוטר" כשגרה בפורטו. החנות שוכנת בבניין מרהיב מסוף המאה ה־19 ועבור 5.5 אירו תוכלו להיכנס עם הילדים (או לבדֿ) ולדמיין שאתן בהוגוורטס. 

פורטו | צילום: shutterstock
פורטו | צילום: shutterstock

>> אמא? כך תטוסי לחו"ל עם אפס רגשות אשם

עמק הדורו: תשתי משהו

עמק הדורו, הצמוד לנהר הדורו החוצה את פורטוגל לרוחבה, הוא הפאשניסט הטבעי של המדינה. בקיץ הנהר שטוח כמו פלטה והנוף משתקף בו כמו במראה, בסתיו העמק נצבע בצבעי שלכת של צהוב־כתום־בורדו, ובחורף זהו המקום הכי מפנק שאפשר להשתכר בו.

העמק הוכרז אתר מורשת של אונסק"ו בזכות כמות היקבים וזני הענבים הצומחים בו. הוא תענוג בלתי נדלה לחובבות היין, כשלכל אורכו פזורים יקבי בוטיק ויקבים גדולים יותר, עם סיורי טעימות שעולים אירואים בודדים ומפנקים את בלוטות הטעם.

אל תפספסו את Quinta do Vallado, יקב ומלון בוטיק המעוצבים על טהרת ההוּגָה, סגנון החיים הסקנדינבי החמים. גם בינואר, לכאורה לא שיא העונה, המלון מלא עד אפס מקום, אז הזמינו מקום מראש ודעו שתיפרדו ממעט כסף באופן יחסי. כמה מעט? צימר ללילה בגליל יעלה לכן יותר.

עמק הדורו | צילום: shutterstock
עמק הדורו | צילום: shutterstock
עמק הדורו | צילום: shutterstock
עמק הדורו | צילום: shutterstock

אביירו: דגים ופורצלן

ברבות הימים הפכה אביירו מעיר נמל תעשייתית לעיירת נופש וקיט המומלצת לביקור במיוחד בחודשי הקיץ, אבל החורף בפורטוגל הוא כמו החורף בארץ, כזה שלא עושה רושם על אף אחד, ולכן אפשר לחגוג בה בכל ימות השנה. אם מזג האוויר יפה רצוי לשכור גונדולה מקומית הנקראת מוליסיירו (10 אירו לשעה) ולשוט לאורך תעלת ריה דל אביירו. לעיירה יש סטייל משלה – כל בית צבוע בפסים בצבע אחר כדי שהדייגים העייפים ממסעותיהם יזהו את עיירת הנמל גם מלב הלגונה. אם אתן בקטע של הום סטיילינג, מומלץ להקדיש שעה למוזיאון הפורצלן בוויסטה אלגרה, השוכן במפעל פורצלן בן מאות שנים ומציג יצירות אומנות המצוירות בעבודת יד. חשוב לא לשכוח לסיים בחנות המוזיאון ולו רק כדי לקנות ספל אספרסו ב־40 אירו, לא כולל קפה.  

אביירו | צילום: shutterstock
אביירו | צילום: shutterstock

אובידוש: בחזרה לימי הביניים

בדרך לליסבון עוצרות באובידוש, עיירה ימי־ביניימית יפהפייה ומושלמת לבילוי של אחר צוהריים בין הבתים הנמוכים והצבעוניים, חנויות הספרים ודוכני הג'ינג'יניה – ליקר מדובדבנים הגדלים באיזור. את הליקר מוזגים לספלי שוקולד קטנטנים והוא לא פחות מדוחה, אז אל תתנו לבקבוקים המפונפנים בצורת גולגלות ונעלי עקב להטעות אתכן. מדובר במלכודת תיירים ובמתנה גרועה למשרד.  

אובידוש | צילום: shutterstock
אובידוש | צילום: shutterstock
אובידוש | צילום: shutterstock
אובידוש | צילום: shutterstock
ליקר דובדבנים | צילום: shutterstock
ליקר דובדבנים | צילום: shutterstock

ליסבון: פנינה אינסטגרמית

לפני כ־250 שנה התחוללה בליסבון רעידת אדמה שהרסה אותה כליל. העיר עברה שיקום והפכה לפנינה אינסטגרמית עם בתים צבעוניים וחלונות מעוטרים בקונטור שחור. האיזור הכי חם בעיר הוא רובע באיירו אלטו, הבנוי בצורת שתי וערב, ונחשב למעוז השופינג והבילויים עם מדרחובים שופעי חנויות שוות וגרפיטי על הקירות. תחנת עצירה מומלצת: פופ סיריאל קפה שמרכז פחות או יותר את כל סוגי דגני הבוקר בעולם, אוצר בלום לחובבות האייטיז המושבעות. אם תגיעו לאיזור בשעות אחר הצוהריים המאוחרות (ועדיף בעזרת רכבל צבעוני), תוכלו לתפוס ארוחת ערב או דרינק מוקדם כשהאיזור העמוס מסעדות וברים חמודים מתחיל להתעורר באמת. רק קחו בחשבון שהאקשן האמיתי מתחיל בחצות וצפונה ונגמר כשהשמש זורחת.

אל תפספסי: 
פשטל דה נאטה בצק עלים פריך עם פודינג חלמונים פינת קרם פטיסייר הוא הקינוח המקומי הנפוץ. הוא עולה כאירו בודד והמקום הכי טוב לטעום ממנו הוא ברובע בלם בליסבון.

גן עדן במחיר של אירו בודד, פשטל דה נאטה | צילום: shutterstock
גן עדן במחיר של אירו בודד, פשטל דה נאטה | צילום: shutterstock