פולנטה תירס, טרטר עגבניות וגבינת פרמז'ן 

פולנטה תירס, טרטר עגבניות וגבינת פרמז'ן. צילום: בן יוסטר
פולנטה תירס, טרטר עגבניות וגבינת פרמז'ן. צילום: בן יוסטר

פולנטה או ממליגה - לא משנה איך אתם קוראים למנה היפה והטעימה הזו, קשה שלא לאהוב אותה. במתכון של השף אבי ביטון, סלט העגבניות והפרמזן המגוררת נותנים לה גוון ים תיכוני מרענן

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

החומרים ל- 4-6 מנות:

150 גר' פרמז'ן לגירוד
100 גר' קמח תירס וילי פוד
350 מ"ל חלב
3 כפות שמן זית
2 עגבניות קצוצות
שן שום כתושה
צרור בזיליקום טרי
גביע שמנת חמוצה 27%

להגשה:

קרם פרש / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

יוצקים את קמח התירס, החלב ושמן הזית לסיר קטן ומערבבים על אש בינונית כ- 15 דקות עד שהחומרים נקשרים ומתקבל מרקם של דייסה. מתבלים במעט מלח.

בקערה מערבבים יחד את העגבניות, השום והבזיליקום. מתבלים במעט מלח ושמן זית ומערבבים.

יוצקים את סלט העגבניות מעל הפולנטה, מפזרים פרמז'ן מגורד מעל ומגישים לצד קרם פרש או שמנת חמוצה

גבינת פרמז'ן

גבינה במרקם קשה וגרגירי עם טקסטורה יבשה. מקורה בעיר פרמה באיטליה, שם מיוצרת  מחלב בקר ואיכותה תאמד לרוב על פי תקופת ההבחלה שלה שנעה בין 10 ל- 36 חודשים ואף יותר. טעמה וריחה הדומיננטיים הופכים אותה אידיאלית לתיבול והעשרה של מאכלים רבים.

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד