פאי בשר

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

גם טעים וגם מעניין : מתכון נפלא לפאי בשר שלא תוכלו לעמוד בפניו

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:

למלית:

350 גרם פילה בקר, חתוך לרצועות דקות
3/4 ק"ג בשר בקר טחון או חזה עוף טחון, או ערבוב של שניהם
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים
1 בצל, קצוץ ומטוגן
4 כפות גדושות מיונז
3 כפיות חרדל
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס אפונה ירוקה
3 כפות גרעיני חמנייה
מלח, פלפל שחור

לחביתיות:

½1 כוסות מים
4 ביצים
2 כפיות שמן קנולה או שמן תירס
8 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית מלח

לפאי:

1 כף קמח
1 ביצה
1/2 כפית גרגירי כוסברה, לקישוט
1/2 כוס אפונה ירוקה, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מקפיצים את רצועות פילה הבקר על מחבת חמה עד "סגירה". מערבבים היטב את הרצועות עם כל חומרי המלית הנותרים.

2. מערבבים את חומרי החביתיות עד קבלת בלילה אחידה ומטגנים 5 חביתיות בקוטר 28 ס"מ כל אחת.

3. מניחים חביתייה אחת על בסיס התבנית ומסדרים את 4 החביתיות בחפיפה כש-1/3 משוליהן מבצבץ מעבר לתבנית.

4. מפזרים על מצע החביתיות את הקמח, מוזגים את המלית ומחליקים את פניה. מרימים את שולי החביתיות ומקפלים כלפי המרכז.

5. מברישים את הפאי בביצה, מפזרים מעל את גרגירי הכוסברה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחביתיות משחימות והמלית מוצקה. אחרי 15 דקות יש לפתוח את התנור ולשאוב את הנוזלים שהצטברו סביב הפאי ובמרכזו בעזרת טפטפת (או להוציא מהתנור ולשפוך בזהירות).

להגשה: מעבירים את הפאי לצלחת הגשה ומפזרים מסביב את גרגירי האפונה הירוקה

לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת המלית 100 גרם אווז מעושן, חתוך לקוביות