פאייה שרימפס ומולים

פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי
פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי

במרחק חצי שעה מליסבון נמצאת עיירת החוף אריסרה. המתכונאית אינס שילת ינאי והצלם אפיק גבאי, בעלי הבלוג "תיק אוכל", נסעו לבקר, התאהבו בתוצרת המקומית ורצו למטבח לכין את המנות האזוריות, שמתאימות בול לחורף הישראלי

88 שיתופים | 132 צפיות

גיא ומעיין טולדו־סנשז הם זוג צעירים ישראלים עם חמישה ילדים, שעזבו את הארץ לפני כמה שנים לטובת ניהול בית ספר לגלישה, שבו הם מארחים קבוצות של גולשים צעירים לסשנים של גלישה בחופים המדהימים של העיירה הפורטוגזית אריסרה, חצי שעה נסיעה מליסבון. התארחנו אצלם במשך שבוע, שבו התאהבנו בפורטוגל.

פאייה שרימפס ומולים

4 מנות | בינוני | לא כשר

המרקדו באריסרה הוא מתחם בעל שתי קומות: הקומה הראשונה מלאה בדגים טריים ובפירות ים מובחרים, ובקומה השנייה נמכרת התוצרת המקומית של חקלאי האזור. יצאנו משם עמוסי חומרי גלם לפאייה עשירה.

פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי
פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי

החומרים

50 גר' חמאה
10־12 שרימפס עם השריון
6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חריף פרוס
5 שיני שום פרוסות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס אורז
1 כפית גרגירי כוסברה מרוסקים
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל צ'ילי יבש טחון
2 כוסות ציר דגים
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
400 גר' מולים

פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי
פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי

אופן ההכנה

1. ממסים את החמאה במחבת ומטגנים את השרימפס במשך 4 דקות מכל צד. מסירים מהאש.

2. מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את הבצל, הגזר, הפלפל החריף והשום במשך 4 דקות.

3. מוסיפים את העגבנייה, האורז והתבלינים ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את ציר הדגים והכוסברה, מרתיחים, מנמיכים את האש ומכסים.

4. לאחר 10 דקות מוסיפים למחבת את השרימפס, מבשלים במשך 5 דקות, מוסיפים את המולים, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. משאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

פורטוגל הייתה טובה אלינו. אנשים חייכנים בכל מקום, פשטות של מאכלים וטעמים, נופים עוצרי נשימה, חופים כחולים שלא נגמרים, ותוצרת מקומית שגרמה לנו לרצות לרוץ למטבח ולבשל כל הזמן. בקרוב נבנה קבוצה שעמה ניסע לפורטוגל לסיורים מקומיים ולסדנאות בישול וצילום של אוכל מקומי.

פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי
פאייה שרימפס ומולים | צילום: אפיק גבאי