עצות משמחות לפורים

מה עושים אם הילד לא רוצה להתחפש או להצטלם מחופש? איך תוכלו לשדרג משלוח מנות? ועוד רעיונות משמחים במיוחד לחג הפורים
בחירת התחפושת
עוד בטרם היציאה לחנות, שאלו את הילד למה היה רוצה להתחפש (ובררו מבעוד מועד את מחיר התחפושת, שלא תופתעו), כדי להימנע מהתלבטויות ומוויכוחים בחנות. וגם אם אתם בטוחים שהבנתם איזו תחפושת הוא רוצה, כדאי שתקחו אותו איתכם כדי להימנע מהמריבות שאחרי (בסגנון: "אבל רציתי את הפאוור ריינג'ר האדום, לא הצהוב!").
חשוב לבחור תחפושת נוחה שאפשר יהיה ללבוש מתחתיה גופייה עבה/ גרבונים וכו', הרי פורים חל בחורף ורוב התחפושות עשויות מבדים דקים. בנוסף, עדיף שלא תהיה עשויה מבגד שלם או כזה שנרכס מאחור, כך שיקל על הילד להסתדר בשירותים בכוחות עצמו. תחפושת עם אביזרים זה נחמד, אבל זה מקשה על הילד לזכור לקחת אותם לכל מקום, הוא עלול לאבד את הכתר/ השרביט במהלך היום ולהתעצב מכך.
בתום החג החנויות עושות מבצעים על התחפושות שנותרו, לכן אם ילדיכם אוהבים להתחפש כל השנה, תוכלו לנצל את המבצעים. עם זאת לא כדאי לבנות על רכישה זו כתחפושת לשנה הבאה, כי הילדים עשויים לשנות את דעתם עד אז.
התמונות לאלבום
פורים הוא החג שגם ההורים השכחנים במיוחד, תמיד יזכרו להביא מצלמה. אז איך להוציא תמונות טובות של הילדים המחופשים?
קודם כל, אל תדרשו מהילד לעמוד יפה, זה אף פעם לא יוצא. נסו לתפוס אותו באופן טבעי. בצילום בבית, רצוי לצלם על רקע חלק (ולא עם הכביסה ברקע). כדי למנוע "עיניים אדומות" בתמונה, נסו לצלם בחוץ, במקום מואר, ללא שימוש בפלאש (אך לא מול השמש).
אם אתם מצלמים ילד אחד, קרבו אליו את הזום, הימנעו מלצלם את כל הסביבה וכן צלמו בצורה אנכית. משני ילדים ומעלה צלמו בצורה אופקית. ילדים חשוב לצלם מגובה העיניים.
איפורים לפורים
גם ילדים שמאוד רוצים להתאפר לקראת פורים, עלולים להיבהל כשייראו את התוצאה במראה. לכן רצוי לאפר את הילד כשהוא מול מראה, שיהיה עד לכל התהליך ולא רק לתוצאה. ברכישת האיפור, חפשו על האריזות אישור של משרד הבריאות ושל מכון התקנים. בידקו שהמוצר סגור ולא נעשה בו שימוש. הימנעו משימוש במוצרים ישנים – גם למוצרי קוסמטיקה יש תאריך תפוגה.
לפני תחילת האיפור, בדקו את איכות האיפור על היד של הילד, ורק לאחר שווידאתם שאין תגובה אלרגית, השתמשו בו גם לפנים. בחרו באיפור קל ולא מסובך לביצוע, אפרו את הילד על פנים נקיות שמרחתם עליהן מעט קרם לחות, זה יקל על הסרת האיפור ויצמצם את מידת הגירוי בעור. את האיפור מסירים בעזרת מים פושרים וסבון פנים, חלב פנים או מגבונים המיועדים לעור הפנים.
פורים בטוח
דווקא בחג הכי שמח נרשמות פגיעות רבות. הקפידו על כללי הבטיחות בחג, ביניהם: רכישת מוצרים במקומות מוסדרים, רכישת סכינים וחרבות מפלסטיק גמיש בלבד, תרסיסי שלג באישור מכון התקנים, אין להתקרב עם תרסיסים למקור אש (גם לאזור הגז בבית), אסור להשתמש בנפצים וחזיזים, יש להרחיק כל חומר דליק (כגון צמר גפן) מהתחפושת ולהוריד מסכות וגלימות לפני עלייה על מתקנים בגן השעשועים.
הקפידו לרכוש תחפושת בעלת תו תקן בלבד, שאינה מכינה חומר דליק, המתאימה במידתה לילד (תחפושת גדולה עלולה לגרום לנפילות ולהסתבכויות), עם מסכה נוחה ובעלת פתחי נשימה מספקים (מחשש לחנק), וכן שהתחפושת והמסכה אינן כוללות שום פריט שעלול לגרום לחנק (כגון חוטים ארוכים).
לא רוצה תחפושת!
לא כל הילדים אוהבים להתחפש, והכי חשוב לשמח את הילד ולזרום איתו. אם הוא מעדיף ללכת לגן בבגדים רגילים בפורים, אפשרו לו. נסו לראות את המצב מהמקום שלו (אולי הוא מתבייש או מובך?).
אם התחפושת שבחרתם מסורבלת או לא נוחה לילד, הכינו מבעוד מועד אופציה נוחה וקלה יותר, כמו מוכר בלונים/ מוכרת פרחים, שיכול להיות לבוש בבגדים רגילים עם כמה בלונים תפוסים במקל, או בשמלה פרחונית רגילה וסלסלת פרחים. ואם אתם מתעקשים על תמונה פורימית לסבתא/ לאלבום – צלמו את הילד מחופש ביום אחר, רגוע יותר, כשהוא מעוניין בכך.
החלק הטעים של החג
מה לשים במשלוח המנות? ישנם גנים הנותנים רשימה של תכולת משלוח המנות כדי שכל משלוחי המנות יהיו זהים, וכדאי להיענות לבקשת הגננת כדי למנוע עוגמת נפש מהילדים.
אם אין לכם רשימה כזו, הנה ההצעה שלנו למשלוח מנות לילדים: אוזן המון או שתיים, כמה ממתקים ארוזים, בייגלה ועדשים והפתעה קטנה כמו רעשן. אין צורך להעמיס, העיקר הכוונה. אפשר גם לקנות מארז מוכן ולהשקיע באריזה יצירתית.
חשוב להקפיד שלא לשלוח לילדים צעירים (מגיל שש ומטה) מאכלים שעלולים לגרום לחנק – פיצוחים, סוכריות למציצה, מסטיקים עגולים, וכן שוקולד, אוזני המן או עוגות המכילים בוטנים, אגוזים, שקדים וכדומה. רצוי שלא לבחור בממתקים הכוללים צבעי מאכל שאינם בריאים, ולהמעיט במרכיבים שאינכם יודעים היכן וכיצד יוצרו.
הטיפים המוצלחים ביותר של גולשי עמוד הפייסבוק של הורים וילדים:
משלוחי מנות משודרגים
אני משדרגת את משלוחי המנות כך: לוקחת שקיות יומולדת בצורת משולש או שקיות של פרחים, מכניסה את כל הממתקים וסוגרת עם בלון שציירנו עליו פנים, מהדקת בסרט גדול – והרי לכם ליצן מתנה. בנוסף, אני שולחת למטפלות בגן ולצוות בית הספר משלוח מנות אישי עם הקדשה, לא מפואר אבל מכל הלב. מגיע להם על כל המאמץ שהם משקיעים בילדים שלנו. לילדי הכיתה, בית הספר דואג לקנות משלוחי מנות מאקי"ם וכל הכנסות תרומה לעמותה.
אביבית חיון, מושב פורת
מי מפחד מפורים
כדאי להלביש את הילד בתחפושת כמה ימים לפני המסיבה בגן כדי שיתרגל ולא יפחד מהתחפושת, ובאותה הזדמנות לצלם אותו בתחפושת למזכרת. הכי חשוב לקחת אותו לראי ולהראות לו את עצמו בתחפושת, כדי שלא יפחד גם מתחפושות של ילדים אחרים.
אורית גרינשטיין, רחובות
|
|||||
תחפושות לכו-לם
פורים אצלנו זה לכל המשפחה ולא רק לילדים, אנחנו חושבים יחד על תחפושות לכל אחד מבני המשפחה, אפילו לכלב! בפורים אני מביאה את הבנות לגן ולבית הספר כשאני עצמי מחופשת, והן מאוד מתלהבות. טיפ חשוב הוא לוודא שאין אלרגיה לאיפור של פורים ולנסות כמה ימים לפני כן במקום מוצנע כדי שלא תהיה תגובה חריפה של פריחה או גירוד.
דליה פישלר שנער, קריית חיים
חגיגה של פורים
משלוח מנות מקסים שאפשר להכין עם פעוטות: לגזור עיגול מבריסטול ולעצב אוזן המן, אפשר עם מהדקי סיכות ואפשר לחורר חורים ולקשור עם סרטים, ולמעלה לצייר או להדביק מדבקות. בפנים להכניס דברים בריאים כמו פירות יבשים אורגניים, שוקולד חרובים והפתעה קטנה. אפשר לאפות עוגיות בריאות משיבולת שועל או אוזן המן עם תמרים.
חגית חגיגה, כרכור
לא ברגע האחרון
כדאי לשלב פריטים מתחפושות קודמות בתחפושות חדשות: תחפושת הפיראט משנה שעברה שכללה מכנסיים וחולצה שחורים, יכולה בקלות להפוך לתחפושת נינג'ה אם מוסיפים לה כובע גרב וכוכבי נינג'ה מפלסטיק – גם פחות מכביד על הכיס, וגם תחפושת פופולרית שילדים אוהבים. אותה גלימה יכולה להיות הבסיס לתחפושת של מכשפה, ערפד, ופאנטום האופרה. מומלץ להחזיק קופסה עם כל התחפושות משנים קודמות, ולקראת פורים לפתוח אותה ולהתחיל לשחק. בנוסף, לא לחכות לרגע האחרון עם בחירת התחפושת. כשהייתי ילדה הייתי מחליטה רק יומיים לפני פורים למה אני רוצה להתחפש, והיום אני יודעת שזה די שיגע את אמא שלי… לכן אני מציעה להחליט עם הילדים לכל המאוחר שבוע-שבועיים לפני פורים למה מתחפשים ולתת להם לבחור מבין כמה אפשרויות, כדי שלא יגיעו להחלטה רק יום לפני החג.
אפרת קדם, גבעת זאב