עלי גפן ממולאים

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז, נענע, פטרוזיליה ועוד הרבה דברים טובים

88 שיתופים | 132 צפיות

מי שטעם עלי גפן ממולאים אמיתיים, לעולם לא ישוב לגרסה המשומרת. באופן מפתיע, ההכנה כאן פשוטה מאוד ועלי הגפן יוצאים מעודנים ומלאי טעם. את העלים עצמם ניתן להשיג בפינת החמוצים כמעט בכל סופרמרקט. אפשר להגיש חם או קר.

מצרכים:

ל-25 עלי גפן

  • 30 עלי גפן במלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 צרורות גדולים בצל ירוק, קצוץ לטבעות
  • 1/2 כוס אורז
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-6 גבעולי שמיר, קצוצים דק
  • עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • עלים מ-3 גבעולי נענע, קצוצים דק
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה:

  1. משרים את עלי הגפן במים קרים למשך 10 דקות לפחות, לספיגת המליחות.
  2. בסיר קטן מחממים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל הירוק עד הזהבה. מוסיפים אורז, מלח, פלפל, שמיר, פטרוזיליה, נענע ו-1/4 כוס מים רותחים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 10 דקות.
  4. מרפדים תחתית של סיר בינוני ב-5 עלי גפן, למניעת חריכה.
  5. מניחים בכל פעם עלה גפן אחד על משטח עבודה. שמים כפית אורז גדושה בנקודה במרכז העלה שממנה יוצאים העורקים, ומקפלים את החלק הקרוב אלינו סביב המילוי. מקפלים את שני צדי העלה פנימה וממשיכים לגלגל מאתנו והלאה. מניחים את עלי הגפן המוכנים בשכבה אחת בסיר הבינוני.
  6. מוסיפים לסיר 1/4 כוס שמן זית, כוס מים רותחים ומיץ לימון. מניחים צלחת מעל עלי הגפן, כדי שלא ייפתחו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות.