עיקרית חגיגית בסיר אחד: מקלובה מצות ועוף לפסח

מקלובה מצות של אוהד אמזלג | צילום: אוהד אמזלג
מקלובה מצות של אוהד אמזלג | צילום: אוהד אמזלג

מקלובה חגיגית לפסח עם אורז, מצות וכנפי עוף - מנה עיקרית קלה ומרשימה בסיר אחד עם טעמים עמוקים ובלי הרבה ווג'רס

88 שיתופים | 132 צפיות

סיר בקוטר 26 ס"מ | 8 מנות | 1.5 שעות | למתקדמים | כשר | עוף

החומרים

6 מצות
1 כוס אורז יסמין
למשרת העוף והירקות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית הל טחון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
3 שיני שיני שום קצוצות
7 כנפי עוף (או שוקיים)
3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
1/2 כרובית מפורקת לפרחים
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 חציל חתוך לקוביות
לבישול המקלובה
1/2 כוס שמן ניטרלי
מים רותחים

אופן ההכנה

מרככים את המצות
1. מרטיבים את המצות היטב (שוטפים מתחת לברז, 3-4 פעמים מכל צד), עוטפים במגבת מטבח, כשבד המגבת חוצץ בין מצה למצה (כדי שהמצות לא יגעו זו בזו), וממתינים כחצי שעה עד שהמצות אלסטיות ולא שבירות.

משרים את האורז
2. שמים אורז במסננת, שוטפים היטב תחת הזרם (עד שמתקבלים מים צלולים) ומשרים במים פושרים כ-40 דקות.

מכינים את המשרה ומשרים את העוף והירקות
3. שמים תבלינים יבשים, שמן זית ושום קצוץ בקערה עמוקה ומערבבים. מעסים היטב את העוף והירקות במשרה ומשרים כ-30 דקות.

מטגנים את העוף והירקות
4. מחממים שמן בסיר רחב (או מחבת רחבה) ומטגנים על להבה גבוהה כל אחד מחומרי הגלם שבמשרה בנפרד: מתחילים מהכנפיים, מטגנים אותן עד להזהבה משני הצדדים, כ-3 דקות סה"כ. מוציאים מהסיר לנייר סופג ומכניסים פנימה את תפוחי האדמה. מטגנים משני הצדדים, כ-3 דקות סה"כ עד להזהבה, ומוציאים לנייר סופג. מכניסים את הכרובית והבצל, מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים לנייר סופג ומסיימים בטיגון החצילים – כ-2 דקות עד להזהבה (אם חסר שמן בסיר מוסיפים מעט). מוציאים לנייר סופג. את המשרה שנשארה בקערה שומרים בצד לתיבול האורז.

5. מסננים את האורז לקערה ויוצקים עליו את שארית המשרה. מערבבים בעזרת מזלג.

מרכיבים את המקלובה על השיש
6. עוטפים דפנות של סיר גבוה במצות הרטובות: מניחים בתחתית הסיר מצה אחת (או שתיים אם צריך לכסות את התחתית) וממשיכים לדפנות (בנקודה שבה המצה שבתחתית מסתיימת מניחים את המצות שבדפנות ומצפים אותן כלפי מעלה; רצוי אפילו שתהיה חפיפה קלה בין המצה שבתחתית למצות שבדפנות). מצמידים את תפוחי האדמה לדפנות הסיר. במרכז הסיר מפזרים שליש מכמות החצילים, הכרובית והבצל ומעליהם מפזרים שליש מכמות האורז. ממשיכים לבנות באותו אופן עוד 2 שכבות (3 שכבות סה"כ).

מבשלים את המקלובה ומגישים
7. מניחים את הסיר על להבה גבוה, יוצקים פנימה מים רותחים עד לכיסוי התכולה, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר. מבשלים כ-30 דקות.

8. לאחר 30 דקות מסירים את המכסה ובעזרת מקל כף עץ יוצרים כמה חורים באורז (כך יחדרו האדים גם לאורז שבתחתית הסיר). מכסים שוב, מבשלים 10 דקות ומסירים מהאש.

9. ממתינים 15 דקות (מומלץ בשלב זה לקרר את תחתית הסיר במים קרים; זה יעזור לשחרר את המקבלובה מהדפנות כשנהפוך אותה: מניחים את הסיר במחבת שטוחה גדולה יותר שבה מים קרים). מכסים את הסיר בצלחת שקוטרה גדול מקוטר הסיר והופכים בזהירות את המקלובה.

רוצה מתכוני מקלובה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"