עיצוב פנים עוצר נשימה בביתה של מעצבת פנים

חזית הבית | צילום: איתי סיקולסקי
חזית הבית | צילום: איתי סיקולסקי

שימוש מקורי בחומרים ישנים מחזק מסורת ויוצר נוסטלגיה וערבוביה דווקא יוצרת סדר בראש. הצצה מיוחדת לביתה של מעצבת הפנים שקמה פלס אלפסי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הבית

260 מ"ר על נחלה של יותר מ־10 דונם במושב בדרום מזרח השרון. בקומת הכניסה סלון גדול, פינת אוכל ומטבח, חדר שירות ושירותי אורחים. בקומה העליונה ארבעה חדרי ילדים המקושרים במרפסת חיצונית וחדר הורים גדול. בין שתי הקומות נמצאת פינת משפחה.

החזית האחורית של הבית פתוחה לעבר הנוף והשדות הירוקים של המושב | צילום: איתי סיקולסקי
החזית האחורית של הבית פתוחה לעבר הנוף והשדות הירוקים של המושב | צילום: איתי סיקולסקי

הדיירים

שקמה פלס אלפסי – מעצבת פנים ובעלת גלריה חמאש, גלריה לעיצוב וייצור רהיטים ופריטים משלימים לבית – בן זוגה וארבעת ילדיהם (8, 10, 13, 16).

התכנון

עוד לפני תחילת העבודה ידעה פלס אלפסי איך היא רוצה שהבית ייראה, ולהגשמת התוכנית נעזרה באדריכל רון איל (גלעדי־איל אדריכלים). "הבית מבטא במדויק את חיינו: דיסוננס תמידי בין העיר לכפר", היא אומרת. פתחים גדולים פונים לנוף הפתוח. לעומת זאת, בחזית הפונה לבתי המושב יש פתחים מוצללים וקטנים יחסית בשביל לשמור על הפרטיות.

הסגנון

המבנה המשלב חומרים רבים – בהם בטון, ברזל, זכוכית ופרקט שפורק מקירות אסם באירופה – משמש רקע לפריטים הייחודיים, בהם אוספים, רהיטים שעברו מדור לדור ומזכרות שנאספו לאורך השנים. רהיטים אחרים תוכננו במיוחד בגלריה של פלס אלפסי, כמו השידה העומדת במרכז הסלון שנוצרה משרידי סכר ישן של המוביל הארצי. שילוב החומרים המקורי בולט במיוחד במדרגות: הן עשויות בטון, למעט שתיים העשויות עץ והן למעשה חלק מארון נעליים שתכנן המעצב ניצן הורביץ, שלקח גם הוא חלק בפרויקט, וניצב בקומת הכניסה. גם הצבעים – בעיקר אפור, לבן וחול – נועדו ליצור רקע מתון שבתוכו משולבות נקודות של צבעים עזים יותר. כך, למשל, המטבח המרווח תוכנן סביב ארון תרופות ישן עשוי עץ שמלווה את פלס אלפסי עוד מתקופת לימודיה. שילובו של הארון, שהיה מצופה פורמייקה שקולפה, מוסיף חמימות למטבח המודרני והנקי שיובא במיוחד מאיטליה.

 

רצפת הבטון מעצימה את תחושת המרחב | צילום: איתי סיקולסקי
רצפת הבטון מעצימה את תחושת המרחב | צילום: איתי סיקולסקי
פינת האוכל ורוצפה באריחי זליג' בעבודת יד ממרוקו כמו פינת הישיבה שבחוץ | צילום: איתי סיקולסקי
פינת האוכל ורוצפה באריחי זליג' בעבודת יד ממרוקו כמו פינת הישיבה שבחוץ | צילום: איתי סיקולסקי
מהכניסה לבית אפשר לראות את הנוף הפתוח שנמצא מאחוריו | צילום: איתי סיקולסקי
מהכניסה לבית אפשר לראות את הנוף הפתוח שנמצא מאחוריו | צילום: איתי סיקולסקי
השידה במרכז הסלון נבנתה בגלריה של פלס אלפסי משרידי סכר ישן של המוביל הארצי, חומר גלם שהיה זרוק בחצר במשך שנים | צילום: איתי סיקולסקי
השידה במרכז הסלון נבנתה בגלריה של פלס אלפסי משרידי סכר ישן של המוביל הארצי, חומר גלם שהיה זרוק בחצר במשך שנים | צילום: איתי סיקולסקי
מטבח מודרני משולב בעץ ופריטים כפריים | צילום: איתי סיקולסקי
מטבח מודרני משולב בעץ ופריטים כפריים | צילום: איתי סיקולסקי
כדי להעצים את הקשר עם הנוף הוצבה פינת האוכל בין קירות זכוכית | צילום: איתי סיקולסקי
כדי להעצים את הקשר עם הנוף הוצבה פינת האוכל בין קירות זכוכית | צילום: איתי סיקולסקי
שירותי האורחים. בכל החללים הרטובים בבית נעשה שימוש בטיח טדלקט מרוקאי (סטודיו שש) | צילום: איתי סיקולסקי
שירותי האורחים. בכל החללים הרטובים בבית נעשה שימוש בטיח טדלקט מרוקאי (סטודיו שש) | צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
יחידת ההורים מוארת משלושה כיוונים, כולל דרך קיר זכוכית המפריד את חלל הרחצה | צילום: איתי סיקולסקי
יחידת ההורים מוארת משלושה כיוונים, כולל דרך קיר זכוכית המפריד את חלל הרחצה | צילום: איתי סיקולסקי
חדר הרחצה של ההורים. ארון הכיור בצבע קורל עז ומפתיע (נגרות אילן אוחנה) על רקע גוני אפור | צילום: איתי סיקולסקי
חדר הרחצה של ההורים. ארון הכיור בצבע קורל עז ומפתיע (נגרות אילן אוחנה) על רקע גוני אפור | צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
הבית נראה כאילו הוא עומד כבר שנים רבות למרות שהוא חדש | צילום: איתי סיקולסקי
הבית נראה כאילו הוא עומד כבר שנים רבות למרות שהוא חדש | צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי
צילום: איתי סיקולסקי

צילום איתי סיקולסקי

אלפי פריטים במגוון המותגים — עכשיו ללא מע״מ באתר האונליין ThreeSixtyFive by MASHBIR !