מתרחבים: דירה כפרית בהרצליה

דירת גג ישנה בהרצליה הירוקה עברה שיפוץ מא' ועד ת' | צילום: הגר דופלט
דירת גג ישנה בהרצליה הירוקה עברה שיפוץ מא' ועד ת' | צילום: הגר דופלט

זוג תאומות שהגיחו בהפתעה לחיק משפחה צעירה שינו לכולם את התוכניות. בדירת גג ישנה ששופצה מן היסוד בהרצליה הירוקה, עם חזון עיצובי שיורד עד הפרטים הקטנים, התוצאות מעוררות הקנאה לפניכם

88 שיתופים | 132 צפיות

הפרויקט: עיצוב פנים לדירת גג בהרצליה הירוקה

עיצוב פנים: STUDIO DETAILS – רוית רזניק ומעיין מנור

שטח בנוי/שטח הדירה: 150 מ"ר + מרפסת וגג

משך הפרויקט: 4 חודשים

עלות הפרויקט: כחצי מיליון שקלים

הדיירים: זוג + 4 ילדים

חלל הסלון חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי | צילום: הגר דופלט
חלל הסלון חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי | צילום: הגר דופלט

תיאור הפרויקט כולל חזון ויישום:

החזון היה יצירת בית חם, משפחתי ומזמין העונה על הצרכים הפונקציונליים ועל הסגנון העיצובי של הדיירים בתוך מעטפת של דירת גג ישנה ששופצה מ א'-ת' בעיצוב על זמני.

הפרויקט כלל שיפוץ כללי בלוחות זמנים צפופים: החלפת חשמל ואינסטלציה בכל הדירה, החלפת המטבח והרחבתו על חשבון חדר השירות, שיפוץ חדרי הרחצה בבית, החלפת חיפויים, תכנון תאורה, תכנון הצבת ריהוט ופרטי נגרות ייעודים.

תיאור החדרים:

סלון:

החלל חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי והריהוט העיקרי שנרכש לפני כשנה, עבר עם הדיירים מדירתם הקודמת. מהסלון ישנה יציאה למרפסת נעימה הכוללת שולחן אוכל מפנק ל-8 סועדים והרבה צמחיה ירוקה.

חלל הסלון חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי | צילום: הגר דופלט
חלל הסלון חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי | צילום: הגר דופלט

מאחר וזוג תאומות עמדו להצטרף למשפחה, הועלה על ידי הלקוחות הצורך בפינת משחקים לגיל הרך, ולכן תוכננה פינה ייעודית שנמצאת בחלל המרכזי וניתן לשמור עמה על קשר עין. בתכנון נלקח בחשבון שינוי ייעוד, ועל כן תוכננה ארונית שיכולה לשרת כל אחסון עתידי.

בתכנון נלקח בחשבון שינוי ייעוד, ועל כן תוכננה ארונית שיכולה לשרת כל אחסון עתידי | צילום: הגר דופלט
בתכנון נלקח בחשבון שינוי ייעוד, ועל כן תוכננה ארונית שיכולה לשרת כל אחסון עתידי | צילום: הגר דופלט

חידוש המדרגות המיושנות התבצע על ידי שילוב חומרים מעניין המאפשר את חיבורן לשפה העיצובית של הבית. נעשה שימוש בחיפוי דמוי בטון בשילוב פלטות עץ אשר שינה את המדרגות ללא היכר. החלל שמתחת למדרגות נוצל לצורך אחסון סגור.

חיפוי דמוי בטון בשילוב פלטות עץ שינה את המדרגות ללא היכר | צילום: הגר דופלט
חיפוי דמוי בטון בשילוב פלטות עץ שינה את המדרגות ללא היכר | צילום: הגר דופלט

מטבח:

הוחלט לספח את חדר השירות אל המטבח ועל ידי כך להרוויח חלל מרווח וגישה ישירה אל החלון. כמו כן תוכנן אחסון ייעודי למכונת הכביסה ולמייבש כחלק מהמטבח, אי גדול עם 6 מקומות ישיבה ואחסון נוסף תוכנן מסביב לעמוד התומך. המטבח עוצב ותוכנן בשיתוף עם רביד אביסרור פורת בסגנון כפרי ובשילוב נגיעות תעשייתיות, אשר באו לידי ביטוי בעמוד מחופה בשליכט צבעוני בגוון בטון עדין ובגופי תאורה שעוצבו במיוחד על ידי STUDIO DETAILS ובביצוע סטודיו וואט.

המטבח עוצב ותוכנן בסגנון כפרי ובשילוב נגיעות תעשייתיות | צילום: הגר דופלט
המטבח עוצב ותוכנן בסגנון כפרי ובשילוב נגיעות תעשייתיות | צילום: הגר דופלט

המטבח רוצף באריחים דמויי בטון ובמפגש עם הפרקט נוצר תיחום של חלל המטבח ומעבר לפינת האוכל. שולחן פינת האוכל מונח על חיפוי הפרקט בין המטבח לסלון וגוף תאורה בסגנון רטרו התלוי על שרשרת מגדיר ותוחם את פינת האוכל. דאגנו שהאחסון שתוכנן מתחת לאי במטבח יפנה אל פינת האוכל וישמש לאחסון פריטים המיועדים לארוחות סביב שולחן האוכל.

המטבח רוצף באריחים דמויי בטון | צילום: הגר דופלט
המטבח רוצף באריחים דמויי בטון | צילום: הגר דופלט
גוף תאורה בסגנון רטרו התלוי על שרשרת מגדיר ותוחם את פינת האוכל | צילום: הגר דופלט
גוף תאורה בסגנון רטרו התלוי על שרשרת מגדיר ותוחם את פינת האוכל | צילום: הגר דופלט

חדר השינה של ההורים:

חדר ההורים תוכנן כך שבעתיד, כשהתאומות יגדלו, יעברו ההורים לקומה העליונה וחדר ההורים יהפוך ליחידת מתבגר עבור הבת הבכורה.

בחדר ההורים נבחר סגנון עיצובי נקי ומינימליסטי בנגיעה כפרית | הגר דופלט
בחדר ההורים נבחר סגנון עיצובי נקי ומינימליסטי בנגיעה כפרית | הגר דופלט

בחדר הוחלט לוותר על שירותי האורחים ולאחדם עם המקלחון הקטן. החלל תוכנן כך שניתן יהיה בעתיד לפתוח מחדש דלת לשירותים ולאפשר כניסה אליהם גם מהמסדרון (עבור אורחים) וגם כחלק מיחידת המתבגר. הסגנון העיצובי שנבחר הוא נקי ומינימליסטי בנגיעה כפרית.

חדרי ילדים:

חדר התאומות: ניצן ושני הגיעו לעולם עם "נדוניה" מכל מיני מקומות: ארון שהיה של האחות הגדולה, שתי מיטות, אחת מעץ והשנייה לבנה, שידת החתלה- והכל יד שנייה. האתגר שניצב בפנינו היה לחבר בין כל האלמנטים. לשם כך בחרנו בסקאלה צבעונית, רגועה ונקיה של שחור, לבן, פודרה ועץ. הקיר נצבע בגוון פודרה. אליו התווסף טקסטיל איכותי ואלמנטים משלימים שנבחרו בקפידה מהחנות "מריונטה" בשוק הפשפשים, וכן שטיח מבית "פיצקדולים" בגווני החדר.

סקאלה צבעונית רגועה ונקייה של שחור, לבן, פודרה ועץ בחדר התאומות | צילום: הגר דופלט
סקאלה צבעונית רגועה ונקייה של שחור, לבן, פודרה ועץ בחדר התאומות | צילום: הגר דופלט

החדר של גיא: גיא עבר עם ריהוט מהחדר הקודם, אך היה צורך בשדרוגו מאחר והילד גדל. טפט כוכבים נבחר לקיר שמעל המיטה ואלמנטים משלימים נוספים סייעו ליצירת מראה שלם ובוגר יותר.

לחדר של גיא נבחר טפט כוכבים ואלמנטים משלימים נוספים סייעו ליצירת מראה שלם ובוגר יותר | צילום: הגר דופלט
לחדר של גיא נבחר טפט כוכבים ואלמנטים משלימים נוספים סייעו ליצירת מראה שלם ובוגר יותר | צילום: הגר דופלט

החדר של אלה: גם אלה עברה עם הריהוט מהבית הקודם והיתה זקוקה לריענון ושדרוג. טפט פרחוני עדין הודבק על הקיר הפרונטאלי ואלמנטים משלימים עוצבו ייעודית לחלל על ידי המעצבות אשר רכשו חומרי גלם בחנויות מובחרות ("יולטה", "מריונטה" ועוד). האלמנטים נתלו על הקיר והפכו את החלל למקום מיוחד ומלא אופי.

החדר של אלה, מיוחד ומלא אופי | צילום: הגר דופלט
החדר של אלה, מיוחד ומלא אופי | צילום: הגר דופלט

אמבטיית הילדים: חדר האמבטיה שופץ בסגנון נקי ונעים. דלת יציאה לחדר השירות בוטלה ונסגרה בגבס. בני הזוג העדיפו שתהיה בחלל אמבטיה בלבד, ובמקום מקלחון נוצל השטח למרחב בו ניתן לאחסן ולתלות מגבות וסלי כביסה. ארונית הכיור מרווחת, ומכילה שני כיורים לצמצום הלחץ בבוקר. תאורה דקורטיבית תלויה מעל כל כיור ובמרכז החלל תאורת תקרה פונקציונאלית.

חדר האמבטיה של ההורים | צילום: הגר דופלט
חדר האמבטיה של ההורים | צילום: הגר דופלט
חדר האמבטיה שופץ בסגנון נקי ונעים | צילום: הגר דופלט
חדר האמבטיה שופץ בסגנון נקי ונעים | צילום: הגר דופלט

על קצה המזלג:

"אנחנו נוקטות בגישה של היכרות אישית לפני תחילת הפרויקט, היכרות שמאפשרת לנו להבין את הלקוח, טעמו, צרכיו וחלומותיו עד לפרטים הכי קטנים. מתוך הכיוון הראשוני הזה אנחנו יוצאות לשטח ותוך דיאלוג עם הלקוחות אנחנו מייצרות עבורם חליפה עיצובית שמתאימה במיוחד להם. אנחנו מאמינות בכנות ובדיבור בגובה העיניים. שאיפתנו שהלקוח יקבל את האווירה שרצה, יחד עם אלמנטים מקוריים שלא יכול היה לחשוב עליהם מראש."

אני מאמין אנחנו מאמינות ביצירתיות ובמקוריות בתוך מסגרת אילוצים של החלל ושל צרכי הלקוח. שעיצוב חדשני, יצירתי ומסעיר לעולם לא יבוא על חשבון נוחות ופרקטיות. אנחנו מאמינות שהסוד הוא בשילוב של השניים. אנו שמות דגש על עבודה ייחודית עם מגוון רחב של חומרים ועל תהליך עבודה הרמוני עם הלקוח המאפשר לו להביא לידי ביטוי את צרכיו, רצונותיו, אהבותיו וחלומותיו.

לחדר התאומות אלמנטים משלימים נבחרו בקפידה מהחנות "מריונטה" בשוק הפשפשים | צילום: הגר דופלט
לחדר התאומות אלמנטים משלימים נבחרו בקפידה מהחנות "מריונטה" בשוק הפשפשים | צילום: הגר דופלט

גישת עיצוב One Piece יצירת חלל ייחודי בעל אמירה אישית היא תוצאה של אלמנטים ייעודים שאנו יוצרות באמצעות חומרי גלם אותם אנו מלקטות בקפידה ומחברות ביניהם עבור כל פרויקט. כך מתקבלת תוצאה שלמה, מפתיעה וחד פעמית.

טיפ עיצוב על מנת לקבל את התוצאה השלמה והאווירה הרצויה יש לעצב כל חלל מא'-ת' ולא להסתפק בנגיעות קטנות בכמה חללים שונים.

לא כדאי להיכנע לאופנות שעתידן לחלוף ותמיד להיות נאמנים לעצמכם.

אלפי פריטים במגוון המותגים — עכשיו ללא מע״מ באתר האונליין ThreeSixtyFive by MASHBIR !