עיצוב בלבן – כך תעשו את זה נכון

עיצוב בלבן | עיצוב: אורון מילשטיין, צילום: אלעד גונן
עיצוב בלבן | עיצוב: אורון מילשטיין, צילום: אלעד גונן

ניטרלי ומינימלי - כן, משעמם ואנמי - ממש לא! לכבוד שבועות אספנו עבורכן את כל הדרכים האולטימטיביות לשלב את הצבע הלבן בבית, מהסלון, דרך המטבח ועד לחדרי הרחצה

88 שיתופים | 132 צפיות

ממש כמו באופנה, גם בעיצוב הבית הצבע הלבן לא מתכוון להיעלם בקרוב: הוא אהוב ופופולרי בקרב בתי העיצוב ומעצבי העל והופך למוטיב מרכזי גם בסגנונות עיצוב שביקשו להצניע אותו עד לא מזמן. סוד ההצלחה בשימוש בו הוא מציאת הבלאנס בין הגוונים השונים וריבוד החלל על ידי שילובים מדויקים של דוגמאות ומרקמים, כאלה שיפיחו בו חיים ויצקו בו תוכן ועניין. 

"הישראלים מחוברים מאוד לצבע הלבן ולא בכדי. בגלל האקלים החם, החיבה לקו אסתטי מינימלי ונקי והרצון ליצור מרחב מחיה כמה שיותר רחב ואוורירי גם כשמדובר בדירות יחסית קטנות, הודות להחזר האור שהוא מייצר", מסביר מעצב הפנים אורון מילשטיין. "הבחירה בו יכולה להיחשב בבסיסית ובטוחה, אבל אם משכילים לעבוד איתו במסות הנכונות הצבע הלבן יכול להוות פתרון מצוין לייצר חלל מסוגנן, נקי ואופנתי. 

עיצוב בלבן | עיצוב: אורון מילשטיין, צילום: אלעד גונן
עיצוב בלבן | עיצוב: אורון מילשטיין, צילום: אלעד גונן

לגוונים הבהירים (כמו לבן קלאסי, לבן שבור, אבן, גרייז' ודומיהם) יש גם יכולת להרגיע, להשפיע על מצב הרוח והאנרגיה ולהכניס למוד של שלווה. אלה הם גוונים מצוינים לאנשים שחווים עומסים רגשיים גדולים ומחפשים מקום מפלט מרגיע ומגונן – הוא משדר אופטימיות, שמחה שקטה וטהורה. עם זאת, חשוב לשלב יחד איתו צבעים וגוונים אקספרסיביים ומרעננים יותר שיקנו לחלל מראה יותר מורכב ויתנו לו גם טאץ' פרסונלי. עוד המלצה היא לשלב יחד עם הלבן חומרים טבעיים כמו עץ ומתכות (כמו פליז ונחושת לדוגמה), שיוצרים קונטרסט מתבקש ובד בבד מעצימים את הלבן". 

בתפיסת התכנון העכשווית החוכמה היא לעבוד עם הגוונים הבהירים במינונים הנכונים: חשוב להקפיד שהפריטים הגדולים, אלה בעלי המסה והנוכחות בחלל, ישמשו כרקעים בלבד כך שלא ישתלטו על המרחב. יש לפרוס אותם טון על טון כך שהגוונים ישתנו מהבהירים ביותר לכהים (דגרגה). הפריטים הקטנים הם אלה שיגדירו את האמירה העיצובים וייצרו את העניין והדרמה – כריות, פרטי אומנות ואקססוריז למשל. יצירת החלשה במקומות מסוימים לטובת הדגשה של אחרים היא שם המשחק ובכוחה לייצר מרחבי מגורים קלאסיים, שקטים ובאותה נשימה עוצמתיים ומעוררי השראה. 

גולדשטיין גלרי טפט | צילום יחצ חו"ל
גולדשטיין גלרי טפט | צילום יחצ חו"ל

לדברי מילשטיין, "חשוב לשים לב לדקויות, לעמוד על ההבדלים בין הגוונים השונים ולעבוד בשיטות השכבות. כך לדוגמה אם נרצה לייצר מראה תעשייתי או אורבני נכון יהיה לבחור בגוונים בהירים שיש בהם טונים אפרפרים. מנגד, אם אנחנו שואפים לכיוון רטרו כך יותר נכון יהיה לעבוד עם טונים עדינים ומעודנים כמו לבן-שמנת לדוגמה. אם נרצה ללכת על קו יוקרתי, חם ועשיר מומלץ לבחור בטונים של צבעי מוקה וקפה. 

גם במטבחים, להם יש מסה ונוכחות בחלל, נחשב הלבן כצבע האולטימטיבי ולא במקרה – הוא יוצר רפלקציה ומכפיל את עוצמת האור אך חשוב מכך הוא מצליח למזג בין היחידות והחלוקה בין המגירות והדלתות. זה נכון אגב גם בחדרי הרחצה שרובם אינם מוארים באופן טבעי או גדולים במיוחד, לפחות בבנייה החדשה. אריחים בהירים מייצרים אשליה של מרחב, בפרט הגדולים שבהם שמצריכים כמה שפחות חיבורים ותפרים כך שניתן לייצר מראה המשכי והרמוני בעזרתם. עם זאת, המלצה כנה היא לחשוב מחוץ לקופסה ולבחור באריחים מסקרנים ולא טריוויאליים לפחות בחלק מחדר הרחצה – אריחים תלת ממדיים או כאלה בעלי דוגמה או טקסטורה מיוחדים יעשו את העבודה". 

אליתה ליוינג | צילום: יח"צ
אליתה ליוינג | צילום: יח"צ

ומה לגבי תחזוקה וניקיון? זהו עניין שיש לתת עליו את הדעת רגע לפני שבוחרים לצבוע ולרהט את כל הבית בלבן. הרקע הבהיר ללא ספק מבליט לכלוך ונזקים ומצריך תחזוקה רבה יותר מהגוונים הכהים. מומלץ מאוד לבחון את שגרת החיים בבית: כמה אנחנו נוהגים לארח? האם אנחנו מגדלים בעלי חיים? האם יש בבית ילדים קטנים וכיוצא באלה. עם זאת, הבשורות הטובות הן ששוק העיצוב של 2020 מציע מגוון רחב של חומרים וטכנולוגיות מתקדמות כמו עורות רחיצים ומשטחי שיש וקרמיקה עמידים ופרקטיים שהם קלים לניקוי ואינם נשרטים.