עופיונים עם חמציצים וסלרי

עופיונים עם חמציצים וסלרי | צילום: בן יוסטר
עופיונים עם חמציצים וסלרי | צילום: בן יוסטר

השף ניר צוק עם מתכון עסיסי ובריא של עופיונים שגדלו כמו בטבע בתערובת ירוקה של סלרי וחמציצים

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל־6 סועדים:

6 עופיונים של משק ארצי

2 ק"ג חמציצים (או תרד תורכי),

צרור גבעולי סלרי,

12 יחידות שורש פטרוזיליה,

חופן זעתר טרי,

3 כפות שמן זית,

1 שקית SALT N' EASY בטעם ים תיכוני של מלח הארץ.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום מרבי.

שוטפים היטב את כל הירוקים (חמציצים, זעתר, סלרי ושורש פטרוזיליה).

קוצצים את החמציצים גס, חותכים את גבעולי הסלרי לעובי של 1 ס"מ, קוצצים את הזעתר דק ומקלפים את שורש הפטרוזיליה.

בקערה גדולה מערבבים הכל יחד עם שמן זית ומתבלים קלות במלח ים תיכוני.

מניחים את העופיונים בתבנית, מפזרים מסביב את כל המלח שבשקית, צולים במשך 10 דקות ומוציאים.

מנמיכים את החום ל־180 מעלות. בתבנית נקייה מסדרים את תערובת הירוקים, מניחים מעל את העופיונים, מכסים בנייר כסף ואופים כ־45 דקות עד להשחמה.

 

עופות משק ארצי | מלחים מלח הארץ | שף ניר צוק | צילום בן יוסטר | סטיילינג דלית רוסו