בעשר דקות עבודה: עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים

עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר, סגנון: דלית רוסו
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר, סגנון: דלית רוסו

עשר דקות עבודה ועוד חצי שעה השריה והכנתן מנת עוף עסיסית ומשביעה עם פיצוץ של טעמים. אורלי פלאי ברונשטיין מגלה את המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 10 דקות + השרייה | קל מאוד | כשר | עוף

שימו לב: גם כשמדובר בצלייה על הגריל או על הפלאנצ'ה, הסינים מקפידים להרטיב מעט את הנתחים במרינדה במהלך הצלייה כדי שלא יתייבשו. המתכון דורש השרייה של חצי שעה לפחות.

החומרים

6 נתחי פרגיות משוטחים
למרינדה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן ניטרלי
3 כפות ציר עוף או מים
1 כף תערובת חמשת התבלינים הסינית
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
1 כפית שורש ג'ינג'ר כתוש
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין אורז סיני
1 כף מיץ לימון
1 כף רוטב דגים (נאם פלא)
1 שן שום כתושה
1 פיסת שורש ג'ינג'ר קצוצה
1/2 – 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

משרים את העוף במרינדה
1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, מניחים בהם את נתחי העוף ומשרים לפחות 30 דקות ועד לילה.

צולים ומגישים
2. מחממים גריל או פלאנצ'ה, וצולים את הנתחים בין 5-3 דקות מכל צד עד שהם עשויים לגמרי. תוך כדי צלייה מברישים (או יוצקים) מעל את שאריות המרינדה, שמוסיפה טעמים ולחות.

להגשה
3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, ומגישים לצד הנתחים.

למתכוני עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"