ארוחה מלאה ברבע שעה: עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

משביע, בריא ומהיר להכנה: עוף מוקפץ עם ירוקים בסויה הוא מתכון מנצח. לא חובה להשתמש בשעועית - אפשר ללכת גם על כרוב ניצנים, ברוקולי או אספרגוס
8-6 מנות | 15 דקות | קל מאוד | כשר | עוף
החומרים
300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
300 גרם (1/2 שקית) שעועית ירוקה עדינה
מלח
פלפל שחור טחון
כ-1/2 כוס קמח
3 כפות שמן שומשום
4 גבעולי בצל ירוק בצל ירוק פרוסים
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר
3 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שומשום מלא
להגשה
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
2 כפות שומשום מלא
2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. חולטים שעועית במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומעבירים למי קרח.
2. מתבלים את העוף במלח ופלפל ומצפים בקמח.
3. מחממים ווק ומוסיפים שמן שומשום. כשהשמן חם, מוסיפים בצל ירוק, שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח.
4. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים 3-2 דקות עד שהן מלבינות.
5. מוסיפים את השעועית, סויה, טריאקי ושומשום ומקפיצים יחד 3 דקות.
6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קשיו, שומשום וכוסברה ומגישים.