מתכון מושלם להורים ולילדים: עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה

גם מבוגרים וגם ילדים יהנו מהמתכון הזה: מנה משביעה עם רוטב נפלא שמכינים מטחינה מתובלת ויוצקים על העוף רגע אחרי שהוא מגיח מהמחבת. בתיאבון!
4 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | טחינהעוף
העוף יוצא הכי טעים אם משרים אותו מראש, אבל אם שכחתן או אין זמן, יש קיצור דרך — ראו בהמשך. נפלא על אורז מאודה או אטריות והולך טוב עם ירקות ירוקים.
החומרים
חומרים ל-4 מנות:
600 גרם עוף חזה או פרגיות בגודל 3 ס"מ
2 כפות שמן לטיגון
למרינדה:
2 כפות מירין
2 כפות רוטב סויה
1-2 שן שום כתושה
1 כפית שמן שומשום
שמן צ'ילי
לזיגוג:
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות רוטב סויה
1 שן שום כתושה
להגשה:
2 כפות שומשום קלוי
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
משרים את העוף:
1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים עוף ושומרים מכוסה במקרר, רצוי למשך לילה, אבל אפשר גם שעה-שעתיים.
מכינים את הזיגוג:
2. ממיסים סוכר בחומץ. מוסיפים טחינה, סויה ושום ומעבדים בעזרת מוט ריסוק או מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
מטגנים ומגישים:
3. מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים 5-3 דקות משני הצדדים עד השחמה.
4. מעבירים את העוף לצלחת ומייד יוצקים עליו את הזיגוג. מעטרים בשומשום ובצל ירוק.
ממהרים?
מכינים את העוף ללא השריה במרינדה: מטגנים אותו מכל הצדדים עד השחמה, יוצקים מעל את חומרי המרינדה ומטגנים עוד כדקה עד שהנוזלים מתאדים ונספגים בעוף.