חגיגה של טעם: עוף בבצל מקורמל

עוף בבצל של חן ואלון קורן | צילום: דניאל לילה
עוף בבצל של חן ואלון קורן | צילום: דניאל לילה

עוף רך כחמאה שמתבשל בים של בצלים. הבצל הופך בתום הצלייה למרקחה מתקתקה והטעמים נספגים טוב-טוב בתוך הבשר. מנה עיקרית עשירה בטעם שגם הילדים יאהבו

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 3 שעות ו-45 דקות | קל | כשר | עוף

במקור העוף בילה על האש רק שעתיים ותובל בתבלינים דעתניים כמו עלי דפנה, פלפל אנגלי וכמון. חן ואלון כמעט הכפילו את זמן הבישול וניקו כליל את התבלינים — ככה העוף מתרכך אף יותר וכל גווני הטעם של הבצל באים לידי ביטוי.

החומרים

1/4 כוס שמן
15 בצלים גדולים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
12 שוקי עוף עם העור (מקפידים להסיר את כל הנוצות)
1/2 כף מלח גס
1/2 כף כורכום

אופן ההכנה

1. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן ומטגנים בצל כ-20 דקות על להבה בינונית עד שכולו נעטף בשמן ומשחים. כל דקה או שתיים מערבבים. אם חסרים נוזלים, מוסיף מעט מים.

2. מוסיפים שוקיים, מלח וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר בכיסוי חלקי ומבשלים ½3 שעות על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים, העוף מתרכך מאוד והבצל הופך לריבה שחומה. כל 40 דקות בערך בודקים ואם התכולה נדבקת לתחתית — מערבבים.

4. שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

למתכוני עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"