עוד חוזר הטיגון

ליאורה קרן קפצה לשמן העמוק והוסיפה לקלאסיקות הטיגון מהאייטיז כמה שדרוגים, שהפכו אותן מסתם מנה יומיומית להפתעה חגיגית. הכינו את הניירות הסופגים

88 שיתופים | 132 צפיות

פטריות מטוגנות ומיונז חזרת

כשר, קל, מהיר, פרווה

מנת המסעדות הפופולרית מהאייטיז במעטפת חדשה ופריכה המתובלת קלות בג'ינג'ר. מיונז החזרת האדומה מוסיף ממד של נשכנות למנה והופך אותה לצעירה ועדכנית.

החומרים ל-20 פטריות:

  • 20 פטריות שמפיניון בינוניות טריות וקשות, נקיות
  • שמן, לטיגון עמוק

לציפוי:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 חלבון, מוקצף קלות
  • 1 חלמון ביצה
  • 3/4 כוס בירה לבנה
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)
  • למיונז החזרת:
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף ממרח חזרת אדומה (המלצה שלי: אפשר להשיג ממרח מוכן בבקבוק של חזרת עם אוכמניות – מוסיף המון)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה בינונית את חומרי הציפוי לבלילה חלקה וסמיכה.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת או בסיר. טובלים את הפטריות בבלילה, מנערים מעט ומכניסים לשמן הרותח – מטגנים 2 פטריות בלבד כל פעם.

3. הופכים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

4. מערבבים בקערית את חומרי המיונז.מקשטים את הפטריות בנקודות מיונז החזרת ומגישים חם.

הצעת הגשה:

נועצים קיסם ברגלי הפטריות ומסדרים אותן בתוך חורים של מגררת או נועצים במגש קלקר.

פטריות מטוגנות

חטיפי סיגרים מתוקים ברוטב תפוזים

כשר, פרווה

חובבי הפסטלים, זו המנה בשבילכם! תשכחו מסיגרים ממולאים בבשר או בתפוחי אדמה. כאן הם במילוי מתקתק וקראנצ'י עם רוטב תפוזים אלכוהולי.

החומרים ל-40 סיגרים:

  • 20 עלי סיגר מוכנים
  • מעט קמח מעורבב עם מים, להדבקת הסיגרים
  • שמן, לטיגון עמוק

למלית:

  • 1/2 כוס שקדים, טחונים
  • 8 תמרים, קצוצים
  • 1/2 כוס בוטנים/פיסטוקים, קצוצים
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ (או קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות)

לרוטב התפוזים:

  • 1/2 כוס תרכיז תפוזים קפוא, מופשר
  • 1/4 כוס ויסקי

אופן ההכנה:

1. קורצים בעזרת חותכן מכל עיגול של בצק סיגר 2 עיגולים בקוטר 7 ס"מ.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט דבש.

3. מניחים מעט מלית בקצה התחתון של כל עלה, מפזרים אותה לרוחב העלה ומגלגלים לסיגר. מדביקים את הקצה בעזרת תערובת הקמח-מים.

4. מטגנים את הסיגרים עד הזהבה בסיר עם שמן רותח לטיגון עמוק. מעבירים לנייר סופג.

5. מחממים בסיר קטן את תרכיז התפוזים והוויסקי, יוצקים על הסיגרים ומגישים מיד.

Golf&co לבירור הסניף הקרוב: 03-6451612
ליאורה קרן
אוסף פרטי