גם יפה וגם אופה: מתכון לעוגת תפוחים עסיסית עם קינמון

עוגת תפוחים וקינמון של רות אוליבר | צילום: דניאל לילה
עוגת תפוחים וקינמון של רות אוליבר | צילום: דניאל לילה

רות אוליבר משתפת במתכון לעוגה טעימה ועסיסית, השומרת על טריותה במהלך שבוע ימים. היא גם נראית מושקעת בזכות סידור התפוחים על פניה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס”מ | 1 עוגה | 1 שעה | קל | כשר | עוגת תפוחים

לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה המומסת בכמות זהה של שמן (בבלילה, במלית ובציפוי) ואת החלב — בכוס מיץ תפוחים.

החומרים

3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
240 מ"ל (1 כוס) חלב
50 גרם (4 כפות) חמאה מומסת
למלית
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
13 גרם (1 כף) חמאה מומסת
לציפוי
1 תפוח עץ חצוי ופרוס דק
40 גרם (3 כפות) חמאה מומסת
1 כף סוכר דמררה
2 כפות פיסטוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית-גבוהה 8 דקות לקצף בהיר וסמיך מאוד.

3. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון וקליפת לימון.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את החומרים היבשים, חלב וחמאה מומסת לסירוגין ומערבלים עוד דקה עד לקבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, מפזרים קוביות תפוחים, סוכר וקינמון ומטפטפים עליהם חמאה מומסת. יוצקים מעל את שאר הבלילה ומסדרים בצורה יפה את פרוסות התפוחים הדקות. מטפטפים חמאה מומסת ומעל מפזרים סוכר דמררה ופיסטוקים.

6. אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

7. שומרים עטוף או מכוסה, עדיף במקרר. מגישים חמים או בטמפ’ החדר.

רוצה מתכוני עוגות תפוחים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"