עוגת תפוחים ארומטית

עוגת תפוחים ארומטית | צילום: נגה אדמית
עוגת תפוחים ארומטית | צילום: נגה אדמית

נמאס מעוגות הדבש הקבועות ששולטות בקינוחי ראש השנה? נסו להפתיע את המשפחה עם עוגת תפוחים בניחוחות משגעים שיגרמו לכולם לרצות להגיע לקינוח כבר בתחילת ארוחת החג

88 שיתופים | 132 צפיות

לבסיס ולפירורים: תבנית קוטר 22-24

מחממים את התנור לחום של 165-170 מעלות

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

1/2 2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת  אפייה

קורט מלח

1 ביצה

למילוי:

7-8 תפוחי עץ קלופים

1 כפית קינמון

קורט כפית ציפורן (היות והוא תבלין מאוד דומיננטי)

1/2 כפית הל

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1 כף קורנפלור

תוספת לפירורים:

2 כפות שקדים פרוסים

3 כפות שיבולת שועל גסה

אופן ההכנה:

לבסיס ולפירורים:

1. בקערה גדולה שמים את החמאה, סוכר, קמח, א.אפייה ומלח ובעזרת האצבעות מפוררים לאט את החמאה עד שהכל הופך למעין פירורים (זה לוקח כמה דקות, סוג של ריפוי בעיסוק).

2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהכל אחיד והפירורים גדולים יותר. לא לערבב יותר מידי.

3. לוקחים חלק מהתערובת ומשטחים על הבסיס ועל צידי התבנית בשכבה דקה ואחידה, עד כמה שאפשר ולא עד סוף גובה התבנית (גובה של 3 ס"מ).

4. את התבנית מכניסים למקפיא ואת יתרת הפירורים שמים במקרר עד שהכל יהיה מוכן. בזמן שהבסיס מחכה מתחילים עם המילוי אבל קודם מדליקים תנור:

5. חותכים את התפוחים לחצי, מנקים מהליבה ופורסים לפרוסות כמה שיותר דקות. מוסיפים את התבלינים ואת הקורנפלור ומערבבים.

6. מוציאים את העוגה מהמקפיא. שופכים את המילוי לתבנית ומפזרים את השקדים הפרוסים.

7. מוסיפים את שיבולת השועל לפירורים ומוודאים שהפירורים לא גדולים מידי כדי שגם יהיה נוח יותר לפרוס אחר כך את העוגה וגם כדי שיהיה מקום לתפוחים להוציא את האדים שיווצרו בזמן האפייה.

8. מפזרים את הפירורים על המילוי ואופים בחום של 170 מעלות כ 45-50 עד שהפירורים זהובים וסכין שננעצת בתפוחים, נכנסת בצורה חלקה.

9. מצננים את העוגה לגמרי ושומרים במקרר.

טיפים/ גיוונים:

1. למי שאין סוכר חום דחוס, אפשר 3/4 כוס, סה"כ סוכר לבן.

2. ניתן לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות למרקם כפרי יותר.

3. התבלינים הם עניין של טעם, וניתן לשחק עם הכמויות לפי ההעדפה האישית. למי שיש חוואיג' לקפה יכול לשים 2 כפיות לתוספת ארומטית ומיוחדת.

4. יש להמנע מלשים את הבצק בצידי התבנית עד סוף גובהה כדי לתת מקום לפירורים שיבואו מעל.

5. מומלץ להמנע מלפזר את הפירורים בצפיפות על מנת שאדי הנוזלים מהתפוחים יוכלו להתאדות

 

לבלוג ריח של בית