עוגת תפוזים
מתכון קל להכנה של עוגת תפוזים שנאפתה ב"סיר פלא" של פעם
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל
החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 1 חבילת חמאה גדולה (200 גר')
- ¾1 כוסות סוכר (350 גר')
- 5 ביצים
- 1 כף אבקת אפייה (10 גר')
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 כוסות ו-3 כפות קמח (450 גר')
- 1 כוס מיץ תפוזים (200 גר')
- קליפה מתפוז אחד, מגוררת
אופן ההכנה:
- מערבלים את החמאה והסוכר עם בוחש גיטרה ובמהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומערבלים באיטיות, עד לקבלת מרקם חלק.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט קמח. יוצקים את הבלילה לסיר.
- מניחים את המצמצם (טבעת מיוחדת ששמים מתחת לסיר) על להבה בינונית, מניחים את הסיר ואופים עם מכסה במשך כ-40 דקות.
- בודקים באמצעות קיסם, ואם יש צורך אופים במשך כ-5-10 דקות נוספות.
טיפ: במקום לבשל, אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עם חור, או בתבנית שושנים, בתנור שחומם ל-175 מעלות כ-40 דקות.