עוגת תפוזים

מתכון קל להכנה של עוגת תפוזים שנאפתה ב"סיר פלא" של פעם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 חבילת חמאה גדולה (200 גר')
  • ¾1 כוסות סוכר (350 גר')
  • 5 ביצים
  • 1 כף אבקת אפייה (10 גר')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3 כוסות ו-3 כפות קמח (450 גר')
  • 1 כוס מיץ תפוזים (200 גר')
  • קליפה מתפוז אחד, מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את החמאה והסוכר עם בוחש גיטרה ובמהירות בינונית במשך כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו.
  3. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבלים באיטיות, עד לקבלת מרקם חלק.
  4. משמנים את התבנית ומפזרים מעט קמח. יוצקים את הבלילה לסיר.
  5. מניחים את המצמצם (טבעת מיוחדת ששמים מתחת לסיר) על להבה בינונית, מניחים את הסיר ואופים עם מכסה במשך כ-40 דקות.
  6. בודקים באמצעות קיסם, ואם יש צורך אופים במשך כ-5-10 דקות נוספות.

טיפ: במקום לבשל, אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עם חור, או בתבנית שושנים, בתנור שחומם ל-175 מעלות כ-40 דקות.