מתכון חורפי לט"ו בשבט: עוגת שקדים ותפוזים של רביבה אפל

עוגת שקדים ותפוזים של רביבה אפל ז"ל | צילום: רוני כנעני
עוגת שקדים ותפוזים של רביבה אפל ז"ל | צילום: רוני כנעני

אם אתן אוהבות עוגות מתוקות-מרירות אז זאת העוגה בשבילכן. חזרנו לארכיון של הקונדיטורית האהובה רביבה אפל ("רביבה וסיליה"), ומצאנו מתכון לעוגה חורפית, עדינה וממכרת - וכמה שהיא יפה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית קפיצית או רינג בקוטר 18 ס"מ | 6 מנות | 2.5 שעות | כשר | קל | עוגות

החומרים

לשימון התבנית
תרסיס שמן
לעוגה
3 תפוזים קטנים
6 ביצים
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
250 גרם שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לתפוזים מזוגגים
2 תפוזים פרוסים דק
1 כוס סוכר

אופן ההכנה

מכינים תפוזים מזוגגים
1. מרתיחים את פרוסות התפוזים בסיר מים (חשוב לדאוג שהתפוזים יהיו שקועים במלואם בתוך המים, ולכן כדאי לשים בסיר מכסה קטן שישמש כמשקולת). מסננים. מחממים כוס מים באותו סיר, מוסיפים סוכר ומרתיחים. מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים עד שהן הופכות למעט שקופות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומצננים על גבי מגש.

מכינים את העוגה
2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את התפוזים השלמים על קליפתם ומבשלים שעה לפחות עד שהם מתרככים לגמרי (חשוב לדאוג שהתפוזים יהיו שקועים במלואם בתוך המים, ולכן כדאי לשים בסיר מכסה קטן שישמש כמשקולת). מסננים. חוצים את התפוזים, מגלענים, מוציאים את הליבה ומצננים.

3. שוקלים 300 גרם של תפוזים מבושלים ונקיים וטוחנים אותם במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה.

4. מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים. מוסיפים את מחית התפוזים המבושלים וביצים, מערבבים ומעבירים למקרר ללילה.

5. מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים היטב תבנית או רינג, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומוזגים את התערובת. מסדרים את פרוסות התפוזים המזוגגות מעל. אופים במשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי אך מעט רטוב. מצננים ומחלצים את העוגה.

לעוד מתכונים של עוגות נפלאות היכנסו לאתר "השולחן"