עוגת שוקולד מושלמת

צלם: דן לב
צלם: דן לב

איך מכינים עוגת שוקולד פאדג'ית וטעימה? לפניכם מתכון נפלא לעוגה של שי-לי ליפא

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

  • 1 כוס (140 גר') קמח רגיל
  • 1/2 כוס דחוסה (60 גר') אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 4 ביצים
  • 1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 15%


לציפוי:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/4 כוס פיסטוקים, קלופים וקצוצים גס (לא חובה)


אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה.
  2. מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומחליקים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (עדיין לחה מבפנים). מצננים היטב.

הציפוי:

  1. מרתיחים את השמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים כ-10 דקות.
  2. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מפזרים מעל את הפיסטוקים. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד שלושה ימים.

הסוד להצלחה: שמנת חמוצה לקבלת עוגה לחה ופאדג'ית.


המתכון לקוח מתוך הספר "120 הקלאסיקות של שי-לי"