עוגת שוקולד מושלמת
איך מכינים עוגת שוקולד פאדג'ית וטעימה? לפניכם מתכון נפלא לעוגה של שי-לי ליפא
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, חלבי
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- 1 כוס (140 גר') קמח רגיל
- 1/2 כוס דחוסה (60 גר') אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 200 גר' חמאה רכה
- 1 כוס (200 גר') סוכר
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 4 ביצים
- 1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 15%
לציפוי:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/4 כוס פיסטוקים, קלופים וקצוצים גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה.
- מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומחליקים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 40-35 דקות, עד שהעוגה מבוקעת מעט למעלה ויציבה למגע (עדיין לחה מבפנים). מצננים היטב.
הציפוי:
- מרתיחים את השמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים כ-10 דקות.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מפזרים מעל את הפיסטוקים. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד שלושה ימים.
הסוד להצלחה: שמנת חמוצה לקבלת עוגה לחה ופאדג'ית.
המתכון לקוח מתוך הספר "120 הקלאסיקות של שי-לי"