עוגת פרג תפוחים

שכבה עסיסית של פרג ותפוחים ומעליה קצפת ושוקולד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

לתבנית 28 ס"מ:

  • 6 ביצים, מופרדות
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים ומגוררים גס
  • 3 כפות קמח
  • 200 גר' פרג, טחון
  • 1/2 כוס חלב

לקצפת:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר

לציפוי:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 100 גר' חמאה
  • 3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.

מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר. מוסיפים בהדרגה שמן. מפסיקים להקציף, מוסיפים תפוחים, קמח ופרג ומאחדים בעדינות במרית. מקפלים פנימה את הקצף.

מעבירים לתבנית קפיצית משומנת ואופים כ-30 דקות בחום של 160 מעלות.

בסיר קטן מרתיחים חלב עם הסוכר שנותר ויוצקים על העוגה החמה. מניחים לעוגה להתקרר, מוציאים מן התבנית ומניחים על צלחת הגשה.

הקצפת:

מקציפים שמנת עם סוכר וניל וסוכר ומצפים את העוגה. מקפיאים כ-30 דקות.

הציפוי:

מחממים את חומרי הציפוי בסיר תוך ערבוב עד המסה וקבלת תערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הציפוי.

טיפ:

כדאי לקנות פרג טרי בחנות שבה התחלופה גבוהה, ולטחון לפני השימוש או לטחון ולשמור במקפיא.