עוגת פרג תפוחים
שכבה עסיסית של פרג ותפוחים ומעליה קצפת ושוקולד
מצרכים:
לתבנית 28 ס"מ:
- 6 ביצים, מופרדות
- ½1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 3 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים ומגוררים גס
- 3 כפות קמח
- 200 גר' פרג, טחון
- 1/2 כוס חלב
לקצפת:
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
לציפוי:
- 200 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' חמאה
- 3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר. מוסיפים בהדרגה שמן. מפסיקים להקציף, מוסיפים תפוחים, קמח ופרג ומאחדים בעדינות במרית. מקפלים פנימה את הקצף.
מעבירים לתבנית קפיצית משומנת ואופים כ-30 דקות בחום של 160 מעלות.
בסיר קטן מרתיחים חלב עם הסוכר שנותר ויוצקים על העוגה החמה. מניחים לעוגה להתקרר, מוציאים מן התבנית ומניחים על צלחת הגשה.
הקצפת:
מקציפים שמנת עם סוכר וניל וסוכר ומצפים את העוגה. מקפיאים כ-30 דקות.
הציפוי:
מחממים את חומרי הציפוי בסיר תוך ערבוב עד המסה וקבלת תערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הציפוי.
טיפ:
כדאי לקנות פרג טרי בחנות שבה התחלופה גבוהה, ולטחון לפני השימוש או לטחון ולשמור במקפיא.