עוגת סינבון: מתכון לעוגת שמרים קינמון ריחנית ועסיסית

שיגעון הסינבון עושה לנו חשק לאכול כל דבר שמשלב בין שמרים וקינמון. העוגה הזו נמסה בפה, ומלבד טעמה הממכר - היא מגיעה עם ניחוח משכר. טיפ: צפיפות השושנים שומרת על העסיסיות של העוגה
1 תבנית בקוטר 24־26 ס"מ | שעתיים | קל | כשר | עוגות
החומרים
לבצק שמרים
3 כפות שמרים טריים (30 גרם)
¼1 כוסות חלב (300 גרם)
5 ביצים
¾5 כוסות קמח (800 גרם)
1/2 כוס + 1/2 1 כפות סוכר (120 גרם)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח (6 גרם)
למלית חמאה וקינמון
400 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קינמון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
לקישוט
אבקת סוכר מעורבבת במעט מים (לא חובה)
אופן ההכנה
לבצק
1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק מלבד החמאה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ־4 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.
למלית
2. מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם חלק.
3. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 3־4 מ"מ, מורחים עליו את קרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ־3 ס"מ. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית, מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה משחימה. מצננים.
4. יוצקים על העוגה את אבקת הסוכר המומסת.