מתכון חובה לפסח: עוגת מצות שוקולד נוסטלגית

עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון | צילום: Gettyimages
עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון | צילום: Gettyimages

מתכון קלאסי ועל זמני של רותם ליברזון: העוגה הזאת היא הגרסה הכיפית של מצה מרוחה בגנאש שוקולד - פריכה ומתוקה וכל כך מנחמת, גם כקינוח לארוחת החג וגם כשמתחשק משהו מתוק

88 שיתופים | 132 צפיות

10 מנות | 10 דקות | קל מאוד | כשר | כשר לפסח

המצות שומרות על הפריכות אבל הן לא קשות והשוקולד קרמי ככה שאין את תופעת הלוואי המעיקה של שיש מלא בפירורים, או את המאבק כדי למרוח את המצה בלי שתישבר. פשוט מכינים מראש ופורסים לפרוסות נוחות ואלגנטיות מתי שצריך משהו קטן מתוק.

שימו לב: שעתיים צינון

החומרים

לגנאש שוקולד
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
350 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
50 גרם חמאה רכה
להרכבה
7 מצות
1 כוס חלב
1 כפית אבקת קפה נמס (לא חובה)
לקישוט
סוכריות צבעוניות (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מחממים שמנת ושוקולד בסיר קטן תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב במטרפה לתערובת אחידה ומבריקה. מצננים ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

2. מערבבים חלב עם נס קפה בתבנית רחבה. טובלים מצה בחלב ומניחים בתבנית נוספת בגודל המצה. מורחים 2 כפות גנאש על המצה הרטובה. חוזרים על התהליך עם 6 המצות הנותרות ומסיימים בשכבה של גנאש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני הפריסה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.

למתכוני עוגות לפסח נוספים היכנסי לאתר "השולחן"