עוגת הדרים וסולת אישית

מפגש פסגה בין עוגת תפוזים לעוגת סולת מניב תוצאה שהיא שדרוג אסתטי לשתי העוגות הביתיות. מכיוון שהעוגות קטנות גם זמן האפייה קצר, כך שאפשר להכין אותן כשהאורחים כבר בדלת

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, מהיר, חלבי

החומרים ל-60 עוגות אישיות:

  • 6 חלמונים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה)
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 6 חלבונים

לרוטב:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החלמונים עם השמן, הסוכר, הסולת, הקוקוס והקמח. מוסיפים את קליפת התפוז ומיצי ההדרים.

2. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים בעדינות אל תערובת החלמונים.

3. משמנים תבניות שקעים בקוטר של 7 ס"מ (רצוי תבניות מסיליקון בצורת בבקה). ממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.

4. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות או עד שהתערובת זהובה ומוצקה למגע. מוציאים מהתנור ומקררים למשך כ-5 דקות.

5. מביאים לרתיחה בסיר קטן את חומרי הרוטב. הופכים את העוגות על גבי מגש/צלחות הגשה ומרטיבים ברוטב החם. מקשטים בפרוסות תפוז מהגריל (ראו הצעת הגשה).

הצעת הגשה: פרוסות תפוז מהגריל
פורסים תפוז לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (עם הקליפה). מסדרים את הפרוסות על גבי נייר אפייה, מפזרים על כל פרוסה 1/4 כפית סוכר חום וצולים בגריל כדקה עד שהסוכר נמס. מגישים עם העוגות החמות.

מצרכים:

60 עוגות אישיות:

  • 6 חלמונים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה)
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 6 חלבונים

לרוטב:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החלמונים עם השמן, הסוכר, הסולת, הקוקוס והקמח. מוסיפים את קליפת התפוז ומיצי ההדרים.

2. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים בעדינות אל תערובת החלמונים.

3. משמנים תבניות שקעים בקוטר של 7 ס"מ (רצוי תבניות מסיליקון בצורת בבקה). ממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.

4. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות או עד שהתערובת זהובה ומוצקה למגע. מוציאים מהתנור ומקררים למשך כ-5 דקות.

5. מביאים לרתיחה בסיר קטן את חומרי הרוטב. הופכים את העוגות על גבי מגש/צלחות הגשה ומרטיבים ברוטב החם. מקשטים בפרוסות תפוז מהגריל (ראו הצעת הגשה).


הצעת הגשה: פרוסות תפוז מהגריל

פורסים תפוז לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ (עם הקליפה). מסדרים את הפרוסות על גבי נייר אפייה, מפזרים על כל פרוסה 1/4 כפית סוכר חום וצולים בגריל כדקה עד שהסוכר נמס. מגישים עם העוגות החמות.