מתכון לעוגת הדבש של סבתא עם המרכיב הסודי
המתכון של סבתא רחלי לעוגת דבש עובר במשפחה כבר 40 שנה, ולא בכדי. עוגת חג רכה, נפלאה ועסיסית עם מרכיב אחד סודי שיעשה את כל ההבדל. לא תאמינו מהו
יש הרבה עוגות דבש טעימות, אבל אף אחת מהן לא טעימה כמו המתכון של סבתא רחלי. את המתכון היא קיבלה לפני 40 שנה כשהייתה מורה בבית הספר ואמא של אחת התלמידות הביאה לכיתה את העוגה. אנחנו קיבלנו ממנה את המתכון היום כשהיא כבר סבתא בפנסיה ומתגוררת במגדלי הים התיכון. את העוגה היא עדיין מכינה כל ראש השנה ותמיד היא יוצאת רכה, עסיסית וטעימה בטירוף, והכל בזכות סוד אחד קטן – מיונז! מסתבר ששלוש כפות גדושות של מיונז הן כל מה שצריך כדי לשדרג את עוגת הדבש מנחמדה למטריפה. לא מאמינות? נסו בעצמכן. רק אל תגלו לאורחים את הסוד.
מרכיבים לעוגת דבש של סבתא רחלי
חצי חבילת חמאה
3 כפות גדושות של מיונז
1 כוס דבש
3 ביצים
2 כפיות קינמון
3 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
כוס וחצי של תה מ 3 תיונים של ארל גריי
3/4 כפית סודה לשתייה מעורבת בכוס מים רותחים (צריך להכין מראש)
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר את המיונז, חמאה, דבש, ביצים, סוכר הקינמון והתמצית וניל ולסירוגין מוסיפים את הקמח, התה והסודה לשתייה. הבלילה תהיה מאוד נוזלית – לא להיבהל.
שופכים לתבנית עד לגובה 2/3 ושמים בתנור שחומם מראש על 250 מעלות בטורבו.
כשהעוגה מתחילה לתפוח מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואז להמשיך לאפות עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש.
אפשר לשמור את העוגה עד שבוע. בתיאבון!
עוד מתכונים טעימים לראש השנה
ריזוטו דלעת חגיגי אך קל להכנה של עז תלם
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה של מסעדת הבסטה
האורחים יתלהבו: טראפלס ברנדי וקפה