עוגת "גבינה-פירורים" ואננס
מתכון עם טוויסט לעוגת גבינה פירורים: במקום גבינה משתמשים בגלידת מסקרפונה והציפוי עשוי עוגיות מרוקאיות מוארכות ומתוקות, ביתיות או קנויות
מצרכים:
לתבנית של 8X20 ס"מ:
לתחתית:
200 גר' עוגיות מרוקאיות (מוארכות ומתוקות, ביתיות או קנויות), טחונות דק במעבד מזון
1/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה, מומסת
למילוי:
1 ק"ג גלידה – 700 גר' גלידת מסקרפונה ו-300 גר' גלידת סורבה אננס
(הערה: את גלידת המסקרפונה אפשר להחליף בכל גלידת שמנת או וניל, ואת גלידת האננס בגלידת פרי אחרת מאיכות טובה, רצוי מפירות טריים).
לציפוי:
100 גר' עוגיות מרוקאיות מתוקות, טחונות
אופן ההכנה:
התחתית:
1. מערבבים את העוגיות הטחונות עם הסוכר והחמאה.
2. משמנים את התבנית ומהדקים היטב את פירורי העוגיות לתחתיתה. מאחסנים במקפיא ל-20 דקות לפחות (רצוי ליותר).
המילוי:
1. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים את גלידת סורבה האננס בשכבה אחידה על בסיס הפירורים. מעבירים למקפיא ל-1/2 שעה עד להתייצבות.
2. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים את גלידת המסקרפונה על גלידת האננס. מעבירים למקפיא עד להתייצבות.
הציפוי:
מעבדים את העוגיות המרוקאיות במעבד מזון בפולסים של 5 שניות עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים מעל העוגה.