עוגת "גבינה-פירורים" ואננס

מתכון עם טוויסט לעוגת גבינה פירורים: במקום גבינה משתמשים בגלידת מסקרפונה והציפוי עשוי עוגיות מרוקאיות מוארכות ומתוקות, ביתיות או קנויות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לתבנית של 8X20 ס"מ:

לתחתית:

200 גר' עוגיות מרוקאיות (מוארכות ומתוקות, ביתיות או קנויות), טחונות דק במעבד מזון

1/4 כוס סוכר

100 גר' חמאה, מומסת

למילוי:

1 ק"ג גלידה – 700 גר' גלידת מסקרפונה ו-300 גר' גלידת סורבה אננס
(הערה: את גלידת המסקרפונה אפשר להחליף בכל גלידת שמנת או וניל, ואת גלידת האננס בגלידת פרי אחרת מאיכות טובה, רצוי מפירות טריים).

לציפוי:

100 גר' עוגיות מרוקאיות מתוקות, טחונות

אופן ההכנה:

התחתית:

1. מערבבים את העוגיות הטחונות עם הסוכר והחמאה.

2. משמנים את התבנית ומהדקים היטב את פירורי העוגיות לתחתיתה. מאחסנים במקפיא ל-20 דקות לפחות (רצוי ליותר).

המילוי:

1. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים את גלידת סורבה האננס בשכבה אחידה על בסיס הפירורים. מעבירים למקפיא ל-1/2 שעה עד להתייצבות.

2. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים את גלידת המסקרפונה על גלידת האננס. מעבירים למקפיא עד להתייצבות.

הציפוי:

מעבדים את העוגיות המרוקאיות במעבד מזון בפולסים של 5 שניות עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים מעל העוגה.