עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו

עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו

השף קונדיטורית מיכל בוטון מציגה עוגת גבינה פילדלפיה ומוסיפה לה עוגיות אוראו כדי להפוך אותה למושחתת מתמיד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לתחתית העוגה:
12 עוגיות אוראו וניל
100 גר' חמאה מומסת
קורט מלח

למלית הגבינה האפויה:
4 מיכלים (900 גר') גבינת פילדלפיה
250 גר' סוכר
500 גר' גבינה לבנה
4 ביצים

לציפוי:
100 גר' שמנת מתוקה
60 גר' שוקולד לבן
2 עוגיות אוראו Original

לקישוט:
8 עוגיות אוראו Original חתוכות לרבעים

עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גבינה פילדלפיה ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

ציפוי
1. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מניחים בקערה שוקולד לבן ועליו יוצקים את השמנת הרתוחה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר ללילה.

תחתית העוגה
1. מרוקנים 12 עוגיות אוראו וניל מתוכנן וטוחנים במעבד מזון (שומרים בצד את המילוי). מערבבים בקערה עם החמאה המומסת והמלח ומשטחים בתחתית תבנית העוגה.

2. אופים 6 דקות ב־180 מעלות ומצננים.

מלית גבינה
1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה גבינת פילדלפיה, מילוי העוגיות וסוכר. כשהגבינה מתרככת מוסיפים את הגבינה הלבנה ומיד אחריה את הביצים בזו אחר זו. עוצרים את פעולת המיקסר כשהבלילה מתאחדת. בוזקים על תחתית העוגה את הבלילה.

2. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים. מכניסים את העוגה לתנור ואופים כשעה וחצי בחום של 150 מעלות. מעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות, להתייצבות.

3. מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הלבן, מעבירים לקערת מיקסר ומפוררים פנימה 2 עוגיות אוראו. מקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות ועוצרים את פעולת המיקסר כשמתקבל קרם יציב.

4. מצפים את העוגה בקרם ומקשטים בעזרת עוגיות אוראו חתוכות לרבעים.

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו