עוגת גבינה ניו יורקית

צחי בוקששתר מציג מתכון לעוגת גבינת שמנת שעלתה מניו יורק

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגה ביתית מאד באופייה, שמוגשת במקור בבתי קפה ניו יורקים ובדיינרים ואפשר להכין כעוגה גדולה או בתבניות פאי אישיות.

החומרים ל-6 מנות:

  • 125 גר' ביסקוויטים, מפוררים
  • ½1 כפות סוכר
  • 30 גר' חמאה
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/8 כוס סוכר
  • מעט וניל )תמצית או מקל)
  • 500 גר' גבינת שמנת כבדה וטובה
  • 1 כפית חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

  1. 1. את הביסקוויטים טוחנים במעבד מזון עם הסוכר והחמאה. מרפדים תבניות נמוכות של פאי, או תבנית עוגה רגילה, עגולה.
  2. 2. מערבבים במטרפה או כף עץ את השמנת החמוצה עם שאר הסוכר, הביצים והווניל למסה חלקה. מוסיפים גבינת שמנת בחתיכות ומערבבים שוב למסה חלקה, אבל לא מערבבים יותר מדי. מוסיפים חמאה מומסת בזמן הערבוב.
  3. 3. יוצקים לתבניות ואופים בחום בינוני נמוך ( º150 º 160) בדיוק חצי שעה.
  4. 4. מוציאים מהתנור, מצננים קצת על השיש ואחר כך במקרר.
  5. אםשר להגיש עם רוטב פירות יער מעל.