עוגת גבינה ותפוחים הפוכה

אין כמו עוגות גבינה. לפניכם מתכון לעוגת גבינה ותפוחים הפוכה ללא קמח!

88 שיתופים | 132 צפיות

הערה: אפשר להכין עוגות קטנות או עוגה שלמה אחת בקוטר 24 ס"מ, אך אז יש להוסיף 2 תפוחי עץ ולפרוס אותם לפרוסות רחבות יותר.

החומרים ל-16 עוגות קטנות:

לבסיס

למלית

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 6 כפות שטוחות סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה
1. חותכים כל תפוח לרבעים, מסירים את הליבה ופורסים כל רבע תפוח לפרוסות דקות.

2. מערבבים בקערה את פרוסות התפוחים עם הסוכר החום והקינמון. מורחים את החמאה בתבנית אפייה עגולה (לא קפיצית), מוסיפים את תערובת התפוחים ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שפרוסות התפוחים משחימות ומתרככות. מוציאים מהתנור.

3. משמנים את צלוחיות הפיירקס בחמאה ומסדרים את פרוסות התפוחים בתחתיות התבניות ובדופנותיה.

4. מקציפים את החלבונים בקערה עם 3 כפות סוכר עד קבלת קצף יציב ובוהק. בקערה נוספת מערבבים את החלמונים עם הגבינה, 3 כפות הסוכר הנותרות, תמצית הווניל והקורנפלור עד קבלת תערובת חלקה.

5. מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים תוך כדי תנועות קיפול. ממלאים את הצלוחיות המרופדות בתפוחים בתערובת הגבינה והקצף.

6. מניחים את הצלוחיות במגש אפייה ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגות תופחות ומזהיבות. מכבים את התנור וממתינים במשך כ-5 דקות. מוציאים את המגש מהתנור והופכים בזהירות כל צלוחית כך שהתפוחים יהיו למעלה. אם התפוחים נדבקים לתחתית אפשר להסירם בעדינות ולהדביקם לעוגה ההפוכה.