להיות קרין גורן ליום אחד: מתכון מנצח לעוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים קלה של קרין גורן | צילום: דניאל לילה
עוגת ביסקוויטים קלה של קרין גורן | צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה זה מסובך מדי? נסי את הגרסה המשובחת לעוגת הביסקוויטים הקלאסית עם מתכון קל ומהיר של קרין גורן שתמיד מצליח. אפילו הילדים יהנו לעזור

88 שיתופים | 132 צפיות

לא משנה אם את חדשה או ותיקה במטבח, עוגת גבינה זה עסק טריקי. אבל טעים. מזל שממש לא חייבים להסתבך, ולכן הבאנו לך את המתכון מבית היוצר של קרין גורן ו"השולחן":

עוגת גבינה היא עסק לא פשוט: מפרידים ביצים, מקציפים חלבונים לקצף יציב אבל עדיין רך ולא נוקשה. מקפלים בעדינות. אופים עם אדים, בהתחלה בחום של טאבון ואז בחום נמוך. לא תמיד בטוחים מתי היא מוכנה, ולפעמים, אפילו כשהיא מוכנה, גבוהה, שחומה ויפהפייה בתנור, היא מחליטה לקרוס כשמוציאים אותה החוצה, והופכת לחביתת גבינה בגובה של מופלטה.

אבל מתכון עוגת הגבינה הבא תמיד מצליח. זוהי עוגת גבינה עם ביסקיווטים טעימה בטירוף, פשוטה במובן הטוב של המילה, והכנתה קלה כל כך – אפילו לא צריך תנור. אפשר להכין אותה גם בגרסה דלת קלוריות.

החומרים

לגבינה
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חפיסות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לביסקוויטים
1 חבילה (200 גרם) ביסקוויטים
1 כוס חלב
1 כף אבקת קפה נמס

לזיגוג שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר

פינת הדיאט

למלית מערבבים חפיסת אינסטנט פודינג וניל עם 2 כוסות חלב 1% שומן ומניחים ל-10 דקות להסמכה. מערבבים פנימה 500 גרם גבינה 3% שומן ו־3־2 כפות סוכר. מרכיבים באותו אופן (אפשר עם ביסקוויטים ללא סוכר) ומוותרים על זיגוג השוקולד – במקומו מפזרים שוקולד מריר מגורר דק (5-4 קוביות יספיקו לכיסוי פני התבנית). מצננים 4 שעות לפני ההגשה.

עוגת ביסקוויטים קלה של קרין גורן | צילום: דניאל לילה
עוגת ביסקוויטים קלה של קרין גורן | צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה

מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג, חלב וסוכר לקבלת קרם יציב.

מקפלים פנימה גבינה לקבלת תערובת אחידה.

טובלים ביסקוויטים בקפה (שהתקרר) ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. יוצקים מעל את מחצית הקרם ומיישרים. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ומכסים ביתרת הקרם. מיישרים את פני הקרם ומעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים להתקשות.

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה. מעבירים למקרר לשעתיים נוספות לפני ההגשה.

>> עוד מתכונים מעולים לעוגת ביסקוויטים תמצאו באתר השולחן