יש! מצאנו מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפון

עוגת גבינה ללא יסורי מצפון | צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה ללא יסורי מצפון | צילום: דניאל לילה

אל תתנו לשם "עוגת גבינה" להטעות אתכן! מתכון לגבינה עדינה, פוטוגנית וטעימה על בסיס יוגורט וגבינה רזה בלבד. ולא רק שהיא קלילה, היא גם ממש קלה להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

12 מנות | שעתיים | קל  

אל‭ ‬תתנו‭ ‬לשם‭ ‬להטעות‭ ‬אתכן.‬ מדובר‭ ‬בעוגה‭ ‬טעימה‭ ‬ועדינה‭ ‬במיוחד. ‬וכן,‬ מכינים‭ ‬אותה‭ ‬בקלות‭ ‬ובמהירות‭ ‬מיוגורט‭ ‬וגבינה‭ ‬רזה‭ ‬בלבד, ‬ולכן‭ ‬באמת‭ ‬אפשר‭ ‬ליהנות‭ ‬ממנה‭ ‬ללא‭ ‬ייסורי‭ ‬מצפון. ‬שימו‭ ‬לב:‭ ‬העוגה‭ ‬תופחת‭ ‬מאוד‭ ‬במהלך‭ ‬האפייה‭ ‬אך‭ ‬נוחתת‭ ‬לאחר‭ ‬הקירור,‭ ‬וזה‭ ‬בסדר.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

החומרים

אופן ההכנה

1

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-140 ‬מעלות‭.‬ מניחים‭ ‬בתחתית‭ ‬התנור‭ ‬תבנית‭ ‬קטנה‭ ‬ויוצקים‭ ‬לתוכה‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים את העוגה:

2

שמים‭ ‬בקערה‭ ‬גבינה, ‬יוגורט, ‬סוכר, ‬קליפת‭ ‬לימון, ‬מיץ‭ ‬לימון‭ ‬ותמצית‭ ‬וניל‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭ ‬לתערובת‭ ‬אחידה‭.‬ מוסיפים‭ ‬ביצים‭ ‬בהדרגה‭ ‬ומערבבים‭ ‬עד‭ ‬שהן‭ ‬נטמעות‭ ‬בתערובת. ‬מנפים‭ ‬לתוך‭ ‬הבלילה‭ ‬פודינג‭ ‬וקורנפלור‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭ ‬לבלילה‭ ‬חלקה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

3

‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬לתבנית‭ ‬האפייה‭.‬‬‬‬‬‬

אופים‭ ‬כשעה‭ ‬וחצי‭ ‬עד‭ ‬שהעוגה‭ ‬תפוחה‭ ‬ויציבה‭ ‬בשוליה‭ ‬ורוטטת‭ ‬מעט‭ ‬במרכז‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

5

מוציאים‭ ‬מהתנור‭ ‬ומצננים‭ ‬כ-5 ‬דקות. ‬מעבירים‭ ‬סכין‭ ‬בדופן‭ ‬התבנית‭ ‬לשחרור‭ ‬העוגה (‬הפעולה‭ ‬הזו‭ ‬מונעת‭ ‬מהעוגה‭ ‬להיסדק) ‬ומצננים‭ ‬לטמפ’‭ ‬החדר (‬העוגה‭ ‬תשקע‭ ‬קצת‭ ‬וזה‭ ‬בסדר)‭ .‬מכסים‭ ‬ומעבירים‭ ‬למקרר‭ ‬למשך‭ ‬הלילה.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

למראה‭ ‬מדויק‭ ‬יותר‭:‬ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭ ‬משחררים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬מהתבנית‭ ‬והופכים‭ ‬אותה‭ ‬בזהירות‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬צלחת‭ ‬הגשה, ‬כך‭ ‬שהצד‭ ‬החלק‭ ‬שלה‭ ‬פונה‭ ‬כלפי‭ ‬מעלה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
למראה‭ ‬חגיגי‭ ‬יותר (‬כמו‭ ‬בתצלום)‭ ‬מגישים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬פירות‭ ‬יער. ‬מביאים‭ ‬לרתיחה‭ ‬250‭ ‬גרם‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬קפואים (‬פטל‭, ‬דומדמניות‭, ‬אוכמניות)‭ ‬1/4‭ ,‬כוס‭ ‬סוכר‭ ‬ו- 1/4 ‬כוס‭ ‬מים‭ .‬מבשלים‭ ‬7-5‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהתערובת‭ ‬מסמיכה‭ ‬והנוזלים‭ ‬מצטמצמים‭ ‬מעט‭.‬ מסירים‭ ‬מהכיריים, ‬מוסיפים‭ ‬2‭ ‬כפות‭ ‬רום‭ ‬ומצננים. ‬מסננים‭ ‬את‭ ‬הרוטב‭ ‬מהפרי. ‬סמוך‭ ‬להגשה‭ ‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הרוטב‭ ‬על‭ ‬העוגה‭ ‬ומפזרים‭ ‬עוד‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬טריים‭ ‬או‭ ‬קפואים‭ ‬ומופשרים.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
ואפשר‭ ‬גם‭ ‬לצפות‭ ‬בריבה‭:‬ ‬למשל‭ ‬1/2‭ ‬כוס (120 גרם)‭ ‬ריבת‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬ללא‭ ‬תוספת‭ ‬סוכר‭ ‬של‭ ‬“ענבי‭ ‬ציון”‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן