עוגת אננס הפוכה

עוגת אננס הפוכה | צילום: שרית גופן
עוגת אננס הפוכה | צילום: שרית גופן

מניחים את האננס בתחתית, הופכים את התבנית לפני ההגשה ומקבלים עוגה פירותית במראה אלגנטי מעל הממוצע

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

דרגת קושי: בינוני

חלבי

חומרים

חמאה למשיחה

6 כפות סוכר חום

1 אננס פרוס

¼1 כוסות (250 גר') סוכר

½1 כוסות (210 גר') קמח

1 כוס (125 גר') קמח תופח

½1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ אננס

½1 כפיות תמצית וניל

2/3 כוס חלב

אופן ההכנה

1. מושחים את החמאה בנדיבות על בסיס התבנית. מפזרים מעל את הסוכר החום ומניחים מעל את פרוסות האננס.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת על הבסיס שבתבנית.

3. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך 25־35 דקות, עד שהיא מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא נקי. מצננים את העוגה והופכים על צלחת הגשה.

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל