קלות להכנה ונטרפות בשנייה: עוגיות שיבולת שועל, תפוח ופקאן

העוגיות האלה מלאות בחומרי גלם שעושים לנו טוב על הלב ובבטן, והן סופר קלות להכנה שזה בכלל בונוס. מיכל מוזס משתפת את המתכון לעוגיות הפלא שלה
50 עוגיות | 55 דקות | קל | כשר | עוגיות
החומרים
125 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
1 ביצה בטמפ' חדר
140 גרם (1 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם פתיתי שיבולת שועל דקים טחונים לאבקה
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1-1/2 ס"מ
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2. מערבלים חמאה וסוכר כ-3 דקות במיקסר לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצה ומערבלים עוד דקה לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לתוך התערובת, מוסיפים גם שיבולת שועל, קינמון ווניל ומערבלים דקה-שתיים עד לאיחוד החומרים.
4. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים קוביות תפוחים ואגוזי פקאן ומערבבים ידנית.
5. מניחים בתבניות תלוליות מהתערובת בקוטר 4 ס"מ בעזרת 2 כפות.
6. אופים 20-15 דקות עד הזהבה.
7. מצננים לטמפ' החדר ושומרים בקופסה אטומה במקרר (התפוחים חייבים קירור, כדי שלא יתקלקלו). רצוי לאכול באותו יום.
טיפ: אם בהמשך העוגיות נרטבות מהתפוחים, מחממים תנור ל-160 מעלות ומייבשים אותן 7-5 דקות. מצננים לטמפ' החדר לפני שמגישים. שומרים בקופסה אטומה.