עוגיות טחינה נימוחות ב-5 דקות עבודה

עוגיות טחינה נימוחות של השף תום פרנץ | צילום: דן פרץ
עוגיות טחינה נימוחות של השף תום פרנץ | צילום: דן פרץ

השף תום פרנץ ("מאסטר שף") עם המתכון האולטימטיבי לעוגיות טחינה נפלאות שנמסות בפה: חמש דקות עבודה על השעון, עוד 10 דקות בתנור, כוס קפה או תה ליד ואתן מסודרות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אני חושב שכולם מסכימים שעוגיות טחינה הן בין העוגיות הכי טעימות שיש, והמתכון הזה הוא ללא ספק הכי טעים וקליל שאני מכיר. קיבלתי אותו מחברה של חמתי שמכינה אותו קבוע ושולחת לכל המשפחה והחברים. 5 דקות עבודה ועוד 10 דקות בתנור, יחד עם כוס תה או קפה ואתן מסודרות.

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ

עוד מתכונים טעימים
עוגה בחושה ומהירה ממרכיבים שתמיד יש בבית
שושני בצל וסומאק של השפית נוף עתאמנה אסמעיל
פילה סלמון קצת אחרת של מסעדת "טאיזו"

25 עוגיות טחינה נימוחות

 

מרכיבים
כוס טחינה גולמית (150 גרם)
3 כוסות קמח תופח (520 גרם)
200 גרם חמאה מומסת (או מחמאה לעוגיות פרווה)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם חצאי שקדים מולבנים קלויים/פקאנים קלויים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים את כל המצרכים בקערה לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים קטנים ומניחים על גבי התבנית אולם מקפידים עם מרווחים כי העוגיות מתפשטות בזמן האפייה. אם רוצים, ניתן להניח במרכז שקד חצוי או פקאן.

אופים כ 10-12 דקות בתנור, עד שהן נסדקות ומזהיבות. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקופסא אטומה.