עוגיות בראוניז נימוחות לפסח

עוגיות בראוניז נימוחות ללא קמח | צילום: נגה אדמית
עוגיות בראוניז נימוחות ללא קמח | צילום: נגה אדמית

עוגיות בראוניז לחות עם חיזוק של קפה לטעם עשיר במיוחד שימתיק לכם את החג. זהירות: אתם תרצו להכין אותן כל ימות השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

אני אוהבת שוקולד ולא משנה באיזה צורה הוא מגיע. ולמרות שפסח הוא חג ללא קמח, מצאתי דרך ליהנות ממנו גם אז. ועם כל האהבה, אני ממש לא מוכנה שלבראוניז שלי יהיה טעם של קניידלך.

המתכון מתאים לאוהבי השוקולד והבראוניז, העוגיות קלות מאוד להכנה עם טעם חזק של שוקולד וחיזוק של קפה. כיף ושווה להכין אותן כל השנה, לא רק בפסח, וממש לא מרגישים את העדר הקמח. הן יוצאות לחות ועסיסיות ממש כמו בראוניז, רק בקטן.

לבצק העוגיות (כ-30 עוגיות):

לחמם תנור ל 180 מעלות

250 גרם שוקולד מריר 60%

40 גרם חמאה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

1/4 כפית אבקת אפייה

קפסולה של קפה לאספרסו או כף קפה

50 גרם שוקולד קצוץ

אופן ההכנה:

בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים את השוקולד והחמאה למרקם אחיד. מניחים בצד.

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית וחיוורת.

מוסיפים את השוקולד ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים ובעזרת מרית מקפלים הכל עד שהכל אחיד.

התערובת תהיה סמיכה ויציבה – זה מה שאנחנו רוצים.

בעזרת שתי כפות גורפים קצת מהתערובת ומניחים על התבנית, משאירים טיפה רווח בין אחד לשני.

אופים בחום של 180 כ-8 דקות עד שהעוגיות נסדקות. הן ירגישו רכות ובקירור יתייצבו.

מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסת עוגיות אטומה. שומרים בטמפרטורת החדר (בקיץ רצוי מקרר).

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש בשוקולד 54%.

2. תוספת הקפה מאוד מוסיפה ומעצימה את טעם השוקולד, אבל אפשר בלי.

3. מי שלא רוצה לקצוץ שוקולד יכול להחליף את אותה כמות בשוקולד צ'יפס.

 

לבלוג ריח של בית