פאולה רוזנברג מציגה: עוגוניות "גבינה" טבעוניות
בזמן שהם מזליפים ביקורות בריאליטי האפייה "בייק אוף ישראל", מגלים לנו משתתפי התכנית סודות מתוקים, והפעם פאולה רוזנברג מכינה עוגוניות "גבינה" טבעוניות
החומרים
לתחתית
15 תמרי מג'הול, מגולענים
50 גרם שוקולד מריר איכותי, 70 אחוז מוצקי קקאו
1 כוס אגוזי פקאן/מלך לא קלויים
למלית
כוס קשיו לא קלוי
1/2 כוס אגוזי מקדמיה טבעיים
מיץ משני לימונים או מתפוז אחד
2 כפיות גרידת לימון או תפוז
1 כפית תמצית לימון טבעית
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
1/4 כוס קרם קוקוס
70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס
1 כף קקאו איכותי (לא חובה)
50 גרם שוקולד מריר (לא חובה)
לציפוי
2 כפות חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
1 כף מייפל טבעי
לקישוט
פירות יער: אוכמניות/פטל/חמוציות/דומדמניות, או קוקוס טחון
אופן ההכנה
1. במעבד מזון עם להב הפלדה קוצצים את התמרים.
2. מוסיפים את השוקולד והאגוזים וממשיכים לקצוץ עד שמתקבל כדור.
3. משמנים תבנית שקעים (מאפינס).
4. מניחים בכל שקע שתי כפיות מה"בצק" ומשטחים.
המלית
1. מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המלית ומערבבים עד קבלת קרם חלק.
2. אפשר להוסיף קקאו ושוקולד וליצור מלית שוקולד.
3. שופכים את המלית מעל התחתיות עד ל־3/4 גובה השקע.
הציפוי
1. מערבבים את חמאת הבוטנים והמייפל.
2. שופכים כמות של כפית בכל שקע ומערבבים קלות.
3. מקשטים מעל לפי הטעם בפירות יער או בקוקוס.
ההגשה
1. מכניסים למקפיא לעשר שעות לפחות.
2. משחררים מהתבנית באמצעות סכין טבולה במים חמים.
מתכונים נוספים של "בייק אוף ישראל":
1. עודד ברנר מכין חטיפי קוקוס אדומים על ביסקוויט שקדים
2. קרין גורן מציגה פאי שוקוקוקוס
3. רן שמואלי בונה מילפיי פיסטוק וצנובר בקרם וניל ותות שדה
4. איה קרמרמן מכורה למוס שוקולד ואגוזים ושקדים מקורמלים למכורים
התוכנית "בייק אוף ישראל" חוזרת לשידור מיד אחרי פסח בימי רביעי ושבת ב־21:00 בקשת, ערוץ 2