עגבניות מיובשות

השף אבי שקרל מ"בליני" מכין מעדנים מיובשים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 5 עגבניות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות ל-8-10 פלחים כל אחת. מכניסים את הפלחים לקערה ובה שמים גם את שמן הזית וחצי כף שטוחה מלח גס.
  2. מערבבים את החומרים יחד.
  3. משמנים תבנית ומניחים בה את הפלחים, כאשר הקליפה פונה כפי מטה. בוזקים חצי כף שטוחה מלח גס מעל הפלחים ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  4. ניתן להגיש את העגבניות המיובשות בתבשילים חמים או קרים, לסלטים, כאנטיפסטי עם לחם זית וכפתיח לכל ארוחה.

מצרכים:

  • 5 עגבניות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות ל-8-10 פלחים כל אחת. מכניסים את הפלחים לקערה ובה שמים גם את שמן הזית וחצי כף שטוחה מלח גס.
  2. מערבבים את החומרים יחד.
  3. משמנים תבנית ומניחים בה את הפלחים, כאשר הקליפה פונה כפי מטה. בוזקים חצי כף שטוחה מלח גס מעל הפלחים ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  4. ניתן להגיש את העגבניות המיובשות בתבשילים חמים או קרים, לסלטים, כאנטיפסטי עם לחם זית וכפתיח לכל ארוחה.